Politistii de frontiera romani aflati in misiune Frontex in Grecia au salvat 54 de persoane care se aflau pe o ambarcatiune in pericol de scufundare

Politistii de frontiera de pe nava maritima de patrulare MAI 1104 a Garzii de Coasta, aflati in misiune FRONTEX in cadrul Operatiunii Maritime Comune „POSEIDON SEA 2017”, au salvat, pe timpul patrularii in apele Marii Egee, 54 de persoane, dintre care 19 copii si 16 femei, care se aflau pe o ambarcatiune ce risca sa se scufunde. Persoanele salvate au fost transportate si predate in siguranta autoritatilor din Portul Chios, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Author: V.P. marți 12 septembrie 2017 , 11:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In data de 09.09.2017, ora 23.30, echipajul navei MAI 1104, aflat in misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, in cadrul Operatiunii Comune „POSEIDON SEA 2017”, coordonata de Agentia FRONTEX, a identificat, pe timpul misiunilor specifice de patrulare desfasurate in Marea Egee, o ambarcatiune gonflabila de mici dimensiuni, cu motor, supraincarcata cu persoane, care se indrepta catre apele teritoriale ale Greciei.

Dupa evaluarea situatiei la fata locului si avand in vedere supraaglomerarea ambarcatiunii si riscul de a se scufunda, politistii de frontiera romani au demarat actiunile de salvare.

La bordul navei Garzii de Coasta au fost transbordate in total 54 de persoane, 19 barbati, 16 femei si 19 copii, care provin din Siria, Irak si Afganistan.

Politistii de frontiera le-au oferit persoanelor salvate asistenta, hrana si apa, iar cateva ore mai tarziu, acestea au fost debarcate in siguranta in Portul Chios si predate autoritatilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistenta medicala, identificare, inregistrare, amprentare etc.).

Este prima operatiune de salvare desfasurata de echipajul navei MAI 1104 de la detasarea in Grecia (incepand cu data de 29.08.2017), cand ambarcatiunea Garzii de Coasta a „preluat stafeta” de la nava maritima MAI 1101, care a desfasurat actiuni de supraveghere si control la frontierele maritime ale Greciei, timp de 4 luni (mai- august a.c.).

De la inceputul anului,  politistii de frontiera romani de pe navele Garzii de Coasta au salvat, individual si in cooperare de echipajele celorlalte nave apartinand statelor membre ale U.E.,

detasate de Agentia Frontex in Grecia, in cadrul Operatiunii Comune „POSEIDON SEA 2017”, peste  950 persoane care se aflau in pericol, la bordul unor ambarcatiuni de mici dimensiuni, in apele teritoriale elene.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si