Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară
Prajitură cu căpşuni şi iaurt. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu iaurt și căpșuni, pe care să o încerci primăvara aceasta!

Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară
In articol:
- Rețetă- prajitură cu căpşuni şi iaurt
- Prajitură cu căpşuni şi iaurt- Ingrediente
- Prajitură cu căpşuni şi iaurt- Mod de preparare
Prăjitura cu căpşuni şi iaurt este desertul care este gata în cel mai scurt timp și este o adevărată plăcere pentru papilele gustative.
Iată cum se prepară prajitura cu căpşuni şi iaurt, un desert savuros, ușor, proaspăt și parfumat, ideal pentru toți membrii familiei!
Rețetă- prajitură cu căpşuni şi iaurt
Prajitură cu căpşuni şi iaurt- Ingrediente
- 3 ouă, 60 g unt
- 180 g făină
- 3 linguri zahăr
- 1 pachet praf de copt
- 4 linguri lapte
- 500 g căpșuni
Pentru cremă
- 300 ml lapte cu 1,5% grăsime
- 30 g amidon din porumb
- 2 gălbenuşuri
- 30 g gelatină
- 400 g iaurt
- 130 g zahăr
Citeste si: Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară

Prajitură cu căpşuni şi iaurt: O reţetă specială de primăvară
Prajitură cu căpşuni şi iaurt- Mod de preparare
Mai întâi se bat gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii. După care, se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă.
Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro
Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro
Apoi, se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. După primele 10 minute, focul se mai reduce o treaptă.
Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă
Astfel, pentru cremă, gelatina se pune la înmuiat într-o ceaşcă cu 4-5 linguri de lapte rece. Amidonul se dizolvă în puţin lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert. Se amestecă amidonul cu zahărul, laptele fierbinte şi gălbenuşurile şi se lasă la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc, iar când se răceşte puţin se înglobează gelatina înmuiată şi iaurtul.
Mai apoi, blatul copt şi răcit se taie pe lungime în două. Iar la final, se ung foile cu cremă şi se presară cu fructele tăiate cubuleţe, apoi se lasă la rece minim 3 ore şi se taie bucăţi de 4-5 cm. Poftă bună!
Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei