Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă - Reţetă

Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă - Reţetă. Cozonacul este vedeta meselor de sărbătoare, un deliciu pentru invitați. Iată cum se prepară rețeta pentru cozonaci pufoși și delicioși, care se desfac fâşii!

Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă. Află rețeta pentru cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă! Este o rețetă simplă, care sigur va fi pe placul tuturor. Iată secretul cozonacilor pufoși și plini de savoare!

Rețetă- cozonac pufos care se desface fâșii

Ingrediente:

1 kg făină;

2 cubulețe de drojdie proaspătă;

500 ml de lapte gras;

250 de grde zahăr tos;

200 de g de unt;

6 gălbenușuri;

o linguriță sare;

3 plicuri de zahăr vanilat;

coajă de lămâie;

umplutură după preferință.

Mod de preparare:

Începeți prin a cerne făina, de trei ori, dacă puteți cu o seară înainte, pentru ca astfel să devină mai pufoasă. Apoi, într-un vas se încălzește laptele cu tot zahărul, iar apoi se lasă la răcit. După care, pregătiți maia din drojdie. Astfel, drojdia se topește cu o linguriță de zahăr, se adaugă două linguri de făină și alte 2-3 linguri de lapte. Se lasă la crescut în mijlocul movilei de făină.

Astfel, după ce și-a dublat volumul, se adaugă toată cantitatea de lapte și cinci gălbenușuri frecate. Apoi se frământă aproximativ jumătate de oră. Aluatul se lasă la dopsit în bucătăria încălzită aproximativ 40 de minute.

Continuați astfel: împărțiți aluatul în patru părți. Fiecare bucată se întinde pe masă și este umplută după preferințe cacao, nucă, stafie, rahat, fulgi de ciocolată.

Mai apoi, se fac patru suluri și se împletesc două câte două.

Adăugați în tava tapetată, hârtie de copt și apoi o ungeți cu un gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de lapte. Se lasă la crescut din nou până când își dublează volumul (pentru 60 de minute) și apoi se bagă la cuptor aproximativ 50 de minute la 160 de grade Celsius. 

Secretul cozonacilor pufoși și delicioși

Pentru a avea niște cozonaci pufoși care se desfac fâșii, trebuie să folosești ingrediente de calitate.

Totodată, acestea trebuie păstrate la temperatura camerei cu câteva ore înainte, iar încăperea în care se pregătește aluatul, trebuie să aibă o temperatură constantă, atât în timpul frământatului, cât şi după.

Recomandat ar fi ca fereastra și ușa încăperii unde se frământă aluatul să rămână închise, pentru a nu se face curent, atât în timpul frământării, cât şi după scoaterea cozonacului din cuptor.

Citeste si: Biscuiți cu scorțișoară. O reţetă delicioasă


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri