Prinţul Charles s-a rugat la o slujbă dintr-o biserică românească din Londra! Fiul reginei Angliei a fost primit cu pâine şi cu sare

Recent, Prinţul Charles s-a rugat la o slujbă dintr-o biserică românească.

Author: Matei Vaihan sâmbătă 09 martie 2019 , 22:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu mai e un secret că Prinţul Charles s-a rugat la o slujbă dintr-o biserică românească. “Prinţul Charles a decis să meargă în mijlocul comunităţii româneşti din Lon­dra, participând, ca semn de preţuire faţă de spiritualitatea noastră ortodoxă, la o slujbă ţinută la Parohia Română "Sfân­tul Gheorghe", în vechea biserică "St. Dustan in the West", a dezvăluit Formula AS.

“Zvonul că Prinţul Charles urma să vină la slujbă circula de vreo două săptămâni, în cer­cul românilor care merg duminică de duminică la biserica "St. Dustan in the West", din ca­pitala britanică. Pregătirile au fost ca de mare praznic: nu doar vechea biserică englezească a fost primenită "ca pe Paşte", dar şi oamenii care au asistat la slujbă au ţinut să dea aer

de sărbătoare întâlnirii cu Alteţa sa Regală”, a mai scris revista.

 

Citeste si: Aceasta este casa Printului Charles, din Valea Zalanului. Uite cum arata camerele de poveste si cat costa sa petreci o noapte acolo

Prinţul Charles s-a rugat la o slujbă dintr-o biserică românească: "Au pregătit o slujbă specială"

„Merg foarte des la slujbe la bi­se­rica românească, dar atmosferă ca atunci când am intrat în «St. Dustan», nu am mai po­menit! Era în aer o emoţie de sărbătoare ade­vărată!", a declarat Alex, un român pasionat de fotografie care a participat la eveniment.

"Alteţa Sa a fost primit în cel mai pur spirit românesc al ospitalităţii, cu pâi­ne şi sare şi cu multe zâmbete", îşi amin­teşte Alex. “Preoţii români, în rândul cărora s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale, dar şi reprezentaţi ai Bisericii Anglicane, au pregătit o slujbă specială, cu ocazia vi­zitei Prinţului Charles: slujba Icoanei Maicii Domnului "Pantanassa", cântată după tradiţia psaltică bizantină, în lim­bile română, engleză şi greacă, de către grupul psaltic al parohiei”, a mai relatat Formula AS.( vezi cine l-a obligat pe Prinţul Charles să se însoare cu Prinţesa Diana)

Prinţul Charles s-a rugat la o slujbă dintr-o biserică românească. A fost impre­sionat de corul bisericii

De curând, Prinţul Charles s-a rugat la o slujbă dintr-o biserică românească. "Prinţul a urmărit cu atenţie slujba şi a fost impre­sionat de corul bisericii. Atmosfera a fost încărcată de emoţie. S-a văzut lim­pe­de afecţiunea comunităţii româneşti pentru prinţul Charles, recunoştinţa faţă de dragostea şi ataşamentul lui de România", a mărturisit Alina Balatchi, o altă româncă venită la eveniment.

„La finalul slujbei, Charles a ţinut să îi salute personal pe toţi membrii corului, după care a admirat minute bune frumoasa catapeteasmă ortodoxă din Biserica "St. Dustan in the West", adusă în Anglia de la Mănăstirea Antim din Bucureşti, a aprins apoi lumânări şi s-a rugat la icoanele din biserică. La despărţire, Prinţul a primit din partea credincioşilor români un superb şal din lână de Haţeg. Un cadou sim­bolic, faţă de sprijinul moral pe care românii din Marea Britanie l-au simţit prin prezenţa Prinţului în mijlocul lor. "Să ştim că un om ca el se gân­deşte cu drag la noi e mare lucru, mai ales în momentele astea...", a mai scris Formula AS.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si