Close sidebar
Close sidebar

Rapperul Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte. Ce "crimă" ar fi comis muzicianul din Iran

Rapperul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte pentru participarea la tulburările sociale din 2022-2023, transmite presa internațională.

Sorin Negru,

Rapperul Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rapperul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte de un tribunal revoluționar, ca urmare a acuzațiilor legate de tulburările din 2022-2023.

Citește și: A aruncat bani din elicopter pentru a-i face fericiți pe oamenii de pe o plajă. Ce riscă femeia după haosul creat în Sao Paolo?

Protestele la nivel național au fost declanșate de moartea unei tinere kurd-iraniane aflate în custodia poliției.

Cine este rapperul Toomaj Salehi și ce "crimă" a comis

Un tribunal revoluționar iranian l-a condamnat la moarte pe cunoscutul rapper iranian Toomaj Salehi pentru acuzații legate de tulburările din Iran din 2022-2023, a declarat miercuri avocatul său, pentru ziarul iranian Sharq.

Potrivit DW.com, Toomaj Salehi a susținut prin cântecele sale protestele anti-guvernamentale din Iran în 2022, declanșate de moartea în custodia poliției a tinerei Mahsa Amini, o femeie kurdă-iraniană de 22 de ani,

arestată pentru că purta un hijab „impropriu”.

Moartea tinerei Mahsa Amini a dus la proteste ample în Iran 

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Tribunalul Revoluționar l-a acuzat pe Salehi de „asistență la revoltă, adunări și coluziune, propagandă împotriva sistemului și apel la revolte”, a spus avocatul cântărețului.

Justiția iraniană nu a confirmat încă sentința. Salehi are 20 de zile pentru a contesta decizia.

Salehi a fost eliberat pe cauțiune pe data de 18 noiembrie, a spus avocatul Raisian la acea vreme, după o „pedeapsă inițială” de șase ani de închisoare.

Două săptămâni mai târziu, rapperul a fost arestat din nou.

În lunile de tulburări care au urmat morții lui Amini, de pe 16 septembrie 2022, sute de oameni au fost uciși, inclusiv zeci de polițiști, iar alte mii de persoane au fost arestate.

Oficialii iranieni au numit protestele „revolte” și i-au acuzat pe inamicii străini ai Teheranului că au provocat tulburările.

Rapperul Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte pentru cântecele sale

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI