Majorarea valorii celor două tipuri de tichete este prevăzută în două ordine de ministru publicate în secţiunea de Transparenţă Decizională pe site-ul MMPS. În cazul tichetelor de masă, majorarea este insignifiantă, practic este vorba de o modificare de ordinul a 8 bani.

Citeste si: Vești bune: Numărul locurilor de muncă vacante a crescut

Valoarea maximă a tichetelor de masă, majorată cu 8 bani

Potrivit actelor normative, pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei, se menţionează în articolul 1 al ordinului de ministru publicat de Ministerul Muncii.

Documentul prevede aplicarea noii valori nominale până în luna martie 2022. Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citeste si: Vești bune: Centura Capitalei se lărgeşte la patru benzi, între DN5 şi A2

10 lei în plus la tichetele de creșă

Cel de-al doilea ordin de ministru prevede ca pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă să se majoreze la 490 lei.

Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea nominală lunară a unui tichet de creşă este de 480 de lei.

Documentul legislativ menţionează aplicarea noii valori a sumei lunare pentru tichete de creşă până în luna martie 2022.

Cele două ordine de ministru sunt în procedură de transparenţă decizională până pe 25 august. Pentru a intra în vigoare, fiecare din cele două ordine de ministru urmează să fie semnat de miniştrii Finanţelor, respectiv al Muncii şi Protecţiei Sociale, după care trebuie publicat în Monitorul Oficial. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si