Situație tragicomică la Deveselu! Localnicii au votat cu primarul decedat cu cîteva zile înaintea alegerilor!

Ion Aliman, primarul din Deveselu, a murit pe 17 septembrie, dar numele său a rămas pe buletinele de vot.

Author: Matei Vaihan duminică 27 septembrie 2020 , 18:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, după ce s-a infectat cu COVID-19. El era primar PSD la Deveselu, acolo unde avea deja două mandate în fruntea localității.

Se pregătea pentru cel de-al treilea, fiind mare favorit la alegeri, dar nu a mai apucat să candideze, murind la 57 de ani.

Cu câteva zile înainte de alegeri, Agerpres a relatat că numele lui Ion Aliman va rămâne pe buletinele de vot, deoarece documentele au fost tipărite înainte de decesul candidatului. În afară de numele lui Ion Aliman, pe buletinele de vot sunt alți doi candidați la funcția de primar la Deveselu: Ion Păun (candidat al  ALDE) şi Dumitru Manuel Nică (candidatul PMP).

Citeste si: Rezultate alegeri locale 2020. Capitala, pe ultimul loc al prezenței la vot din țară. Cine câștigă dacă prezența e mică

Citeste si: Vladimir Drăghia a fost la vot alături de soție! Câștigătorul Exatlon 1 și-a îndemnat fanii să îl urmeze: “Să nu mai asistăm pasiv la bătaia asta de joc”

Citeste si: Cum s-a dus Regele Cioabă îmbrăcat la vot! Înainte să se ducă să voteze, Regele Internațional al Romilor s-a pozat în fața vilei din Sibiu, pe care și-o construiește în stil colonial! FOTO

Ion Aliman
Ion Aliman a murit la doar 57 de ani

Oamenii din Deveselu l-au votat pe mort pentru că a fost primar bun

Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone.

În acest context, Cancan a realizat un reportaj la Deveselu, acolo unde un ziarist a stat de vorbă cu câțiva localnici. “ Cum să-l votați, dacă e mort?”, a întrebat reporterul. Păi dacă e legea… noi nu am făcut-o, ne-a dat-o Cel de sus. L-am votat că pentru noi a fost un primar adevărat”, a declarat o localnică. „Am votat mortul, că a fost primar bun”, a adăugat un alt sătean.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si