Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în acest moment sunt internați 337 de copii internaţi cu COVID-19

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis joi seară, citând datele oferite de Ministerul Sănătății că ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este 8,6% din totalul internărilor.

Author: Madalina Grigore miercuri 19 ianuarie 2022 , 21:51

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre numărul copiilor internați în spitale cu COVID-19.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acesta a mai spus că gradul de ocupare al paturilor destinate pacienţilor COVID-19 variază între 4%(Mehedinţi), 7% (Brăila, Covasna şi Gorj) şi 39% (Suceava), iar în Bucureşti- Ilfov ajunge la 16%.

Citeste si: Un doctor de la Spitalul Penitenciar Rahova şi un rezident de la Spitalul Universitar au fost detaşaţi la Spitalul Judeţean Argeş pentru o perioadă de 30 de zile

Cursuri cu prezență fizică în școli

Anunțul vine în contextul în care potrivit ultimelor reglementări în vigoare, cursurile se defășoară cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe. Aceasta este permisă în funcție de rata de ocupare la nivelul județului a paturilor de spital pentru îngrijirea pacienților COVID-19.

Citeste si: Declarația lui Raed Arafat cu privire la cazurile din secțiile de terapie intensivă

Copii internați cu COVID-19

Ministrul Educației a anunțat că pe data de 18 ianuarie, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, au fost înregistrate 337 de cazuri cu COVID-19 în rândul copiilor, toate aceste cazuri sunt spitalizate. Nai exact, numărul cazurilor în rândul copiilor reprezintă 8,6% din totalul pacienților COVID internați. Pe 18 ianuarie 3.896 de persoane erau internate în spitalele din țară cu afecţiuni COVID-19.

Citeste si: Avertisment despre Favipiravir, medicamentul anti-Covid care se va găsi în farmacii "în scurt timp"

Ce a declarat ministrul Educației

„Astăzi, 19 ianuarie, ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este practic aceeaşi- 8,6%. Precizăm că ponderea copiilor din totalul populaţiei României este de 17,6%. În concluzie, ponderea copiilor internaţi este mai puţin de jumătate în raport cu media naţională”, a precizat ministtul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Confesiunea pe care Andreea Antonescu i-a făcut-o fostului soț, când s-a cuplat cu Victor Vrînceanu- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila: „Am ajuns la 90.000 de teste într-o zi, cel mai mare număr de la începutul pandemiei”

Octavian Jurma: „Sâmbătă e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta”

Medicul Octavian Jurma a spus că de săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 de cazuri noi, iar presiunea pe spitale va fi foarte mare.

Octavian Jurma afirmă, marţi seară, că ultimele date referitoare la pandemie arată că cele două variante – Delta şi Omicron – pot coexista foarte bine, săptămâna trecută unul din patru cazuri fiind dat de varianta

Delta. Jurma afirmă că sâmbătă e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta, iar săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 de cazuri noi. 

Citeste si: Focar de infecție cu COVID-19 la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din Prahova. 19 salariați sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, activitatea instituției fiind îngreunată

14.000 de cazuri din cele 59.000 de săptămâna trecută au fost provocate de Delta

”Avem astfel o confirmare ca cele doua versiuni pot coexista o perioada şi că cele două valuri continua sa crească împreună (val in val). Faptul ca 1 din 4 cazuri au fost Delta e un motiv suplimentar de prudenta in aceasta perioadă”, afirmă medicul.  

Citeste si: „Am fost salvată în ultimul moment.” Ce boală a avut Lumința Anghel. Artista și-a deschis de abia acum sufletul- kfetele.ro

Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro

”Presiunea ascendenta va face ca numărul zilnic de cazuri sa crească  până la sâmbătă când e posibil să depăşim recordul din valul 4-Delta. Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20,000 de cazuri noi înca de marţi şi e posibil să trecem şi de pragul de 25,000 de cazuri noi care era vârful prognozei optimiste”, a mai adăugat el.

Citeste si: Oficial OMS: „Avem şansa ca în 2022 să punem capăt urgenţei Covid-19”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si