O țară celebră pentru vacanțele de vară renunță la „all-inclusive”. Care este motivul din spatele deciziei și cu ce va fi înlocuit
Românii care merg în Turcia vor găsi mai puține bufete „all-inclusive”.
Turcia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor și ale turiștilor din întreaga lume, pregătește schimbări majore în industria ospitalității. Autoritățile de la Ankara vor să limiteze sau chiar să renunțe la serviciul „all-inclusive” în forma actuală și îl vor înlocui cu un sistem „a la carte”, în care clienții comandă doar preparatele pe care știu că le vor consuma. Măsura are ca scop principal reducerea risipei alimentare, o problemă de amploare în această țară.
Turcia renunță la „all-inclusive”
Guvernul turc vizează în special micul-dejun tip bufet sau mixt, extrem de popular atât în hoteluri, cât și în restaurantele locale. În prezent, multe unități impun o regulă strictă: numărul de porții comandate trebuie să fie egal cu numărul persoanelor de la masă. În practică, asta înseamnă că dacă trei persoane iau micul-dejun împreună, trebuie să comande trei porții complete, chiar dacă două ar fi suficiente.
Care este motivul din spatele deciziei
Ramazan Bingöl, membru al Consiliului Prezidențial și președinte al Asociației Naționale a Restaurantelor și Turismului, a explicat dimensiunea probleme și a precizat că situația este similară și în hotelurile „all-inclusive”, unde turiștii își umplu farfuriile cu preparate diverse, dar nu le consumă în
Dacă măsurile vor fi adoptate, modelul „all-inclusive” va fi înlocuit parțial sau total cu un sistem „a la carte”, în care fiecare client își comandă exact ce își dorește.