Un credit acordat exclusiv online nu poate fi executat silit, a decis Judecatoria Sectorului 1

Judecatoria Sectorului 1 a decis in urma unui proces de contestare a executarii silite ca un credit acordat exclusiv online nu poate fi executat silit. Principalul motiv este acela ca fiind acordat online, imprumutul nu poate produce efecte juridice.

A.C., sâmbătă 15 octombrie 2016 , 10:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Creditul a fost acordat strict online, fara alte formalitati cum ar fi semnatura electronica, astfel ca instanta a catalogat aceasta procedura ca fiind insuficienta pentru a i se acorda contractului puterea de titlu executoriu. A fost o speta simpla şi le recomand tuturor celor care au credite obtinute online în situatia de a fi executate silit sa urmareasca acest exemplu“, a declarat pentru Mediafax avocatul Adrian Cuculis, care l-a asistat pe contestator în cadrul procesului.

Creditul online a fost acordat de catre asociatia Purple Financial Services IFN SA. Creditele acordate online a crescut extrem de mult pe piata imprumuturilor, dupa ce pe conditiile de creditare clasica s-au inasprit. In acest sector, dobanzile sunt insa de cateva ori mai mari decat mediile bancilor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si