„Biserica este mai digitalizată decât multe alte instituții ale statului. Cutia milei s-a mutat în online. Pe Catedrala Mântuirii Neamului a apărut un panou mare cu un cod QR prin care enoriașii pot dona bani. Doar că tehnologia este un mister pentru mulți dintre cei care trec regulat pragul bisericii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cod QR pentru donații pe Catedrala Mântuirii Neamului

Pe Catedrala Mântuirii Neamului a apărut, de curând, un semn... mai puțin cunoscut de enoriași.

„Scumpa, eu sunt la o vârstă acuma... uite eu îl văd așa, dar semnele nu le văd, dacă mă pui să văd ce scrie, nu văd”, a spus o femeie.
„- Ce credeți că e acolo?
- Eu zic că nu prea e bine, nu știu.
- De ce?
- Nu știu, nu știu de ce, dar cred că nu este bine cu codul ăsta, exact cum e și barele alea, codul de bare” a spus altă persoană.
Nu este un cod de bare, ci... un cod QR. Mai exact, cei care vor să facă o donație către Catedrala Mântuirii Neamului nu trebuie decât să scaneze codul.
„Dacă scanam codul, suntem redirecționați pe o pagină de internet de unde putem alege metoda prin care se face donația: online, prin SMS, prin transfer bancar sau direct la biserică”, a transmis Andra Ionescu, reporter Știrile Kanal D.
Teoria este simplă, însă practica...


„- Ați încercat să-l scanați?
- Nu, că nu am un telefon din asta performant, eu sunt pensionară și lucrez cu telefon din ăsta”, a mărturisit o bătrână în trecere.
Iar, reprezentații Patriarhiei vin și cu o explicație.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citește și: Calendar ortodox 29 octombrie 2023: Ce sărbătoare este duminică?

„Acel cod QR face parte dintr-o campanie de promovare a picturii în mozaic a catedralei și de solidarizare cu acest proiect vechi de peste 150 de ani”, a explicat Vasile Bănescu, Purtător de Cuvânt al Patriarhiei Române.
Plasarea acestui cod a fost decizia sectorului de construcție a Catedralei.
Sunt și enoriași care nu văd cu ochi bun această decizie.
„Nu, nu chiar nu se cuvine”, este părerea altui trecător.
Până acum, pentru construirea catedralei s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro. Trei instituții publice se află în topul donatorilor către Catedrala Mântuirii Neamului. Acestea sunt Secretariatul de Stat pentru Culte cu 400 milioane de lei, Primăria București cu 71 de milioane de lei, dar și Primăria Sectorului 1 cu 32 de milioane de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si