Imaginile precum cele în care un fost condamnat, abia eliberat, ucide au făcut un complice din statul menit să-și protejeze cetățeniiE. Legea dată la repezeală- după un avertisment al CEDO- a deschis poarta închisorii și pentru el. Narius Rusu – protagonistul atacului brutal de la Medias, in urma caruia unui tanar a murit, rapus de lovituri de cutit – a fost eliberat mai devreme, desi fusese inchis pentru omor deosebit de grav.

Complici la crima i-au fost doi indivizi recidivisti si ei!

CRISTI DANILET – judecator: Asta e ciudat in Romania: ca eu, ca judecator, stabilesc o pedeapsa de 10 ani si vine Parlamentul si imi spune stai ca e igrasie pe pereti si il eliberam mai devreme pentru ca nu sunt conditii de 4 stele in penitenciarele din Romania.

20 000 de condamnați pentru crimă, viol, tâlhărie și furt au scăpat de închisoare înainte să își ispășească întreaga pedeapsă. Eliberați parcă la grămadă, peste 2 000 au recidivat și au indus- în rândul populației- nesiguranța și spaima de moarte.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doi bărbați au găsit monede de argint de 2.300 de ani în Botoșani. Niciodată nu a mai fost descoperită în zonă o astfel de comoară- antena3.ro

Citeste si: Sfânta Parascheva 2024. Ce nu e bine să faci în zi de sărbătoare. Superstiții pentru ziua de 14 octombrie- wowbiz.ro

Citeste si: Orban: Este indispensabilă abrogarea cât mai rapidă a prevederilor legii privind recursul compensatoriu pentru că nu va genera efecte decât pentru cei care urmează să comită fapte care ar putea atrage condamnarea lor de către instanţă

Chiar și-așa, legea avea rostul ei, consideră deputatul Eugen Nicolicea.

EUGEN NICOLICEA, DEPUTAT PSD: Abrogarea legii e praf în ochii populaţiei.

În ciuda vociferărilor, votul a fost unanim.

Cei 26 de parlamentari au votat pentru anularea legii.

STELIAN ION, DEPUTAT USR: Legea a fost greşită, a fost amendată greşit, a fost distorsionată şi a produs efecte dintre cele mai nocive.

ALFRED SIMONIS, LIDERUL DEPUTAŢILOR PSD: În cazul în care vom ajunge chiar să plătim acele despăgubiri, preferăm cu toţii ca aceşti bani să se plătească, numai să nu mai moară oameni, să nu mai fie violate femei şi aşa mai departe.

Ministrul Justiției spune că va merge la CEDO- for care a avertizat România cu privire la condițiile improprii de detenție- și că va încerca să evite amenzile pe care țara noasttră le-ar putea primi. O soluție ar putea fi chiar construirea unei închisori.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei- Să creştem numărul de locuri de detenţie şi, mai ales, să îmbunătăţim calitatea lor.

Citeste si: USR începe să atace Guvernul PNL. Cine este primul ministru criticat

Propunerea de aborgare va ajunge mâine în plenul Camerei Deputaților și dacă va trece de vot, va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis, care va decide dacă o promulgă sau nu. Chiar și îngropată, Mica Grațiere va produce efecte pentru că legea nu se aplică retroactiv.

Citeste si: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?- kfetele.ro

Citeste si: Mesaje și urări de Sfânta Cuvioasă Parascheva 2024: „La mulţi ani! Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Mitul bicarbonatului de sodiu: cât de eficient este cu adevărat în curățenie? Amestecat cu oțet, nu are niciun efect- antena3.ro

Deținuții încarcerați în ultimii 7 ani vor putea cere în continuare eliberarea înainte de termen, în schimb, cei care vor fi încercerați în perioada următoare abrogării, nu vor beneficia de clemența statului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si