Viscolul arctic si ciclonul meditareanen au facut prapad in Europa, iar meteorologii avertizeaza ca urgia abia a inceput

Inca din aceasta seara un nou val de ninsori abundente va pune stapanire pe tari in care iarna nu s-a simtit niciodata atat de crunt.

Stirile Kanal D, marți 08 ianuarie 2019 , 19:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aerul polar continua sa faca ravagii in Europa ! In timp ce zapada pune stapanire pe intregul continent,bilantul victimelor creste de la o zi la alta. Alte doua femei care fusesera date disparute in Salzburg au fost gasite fara suflare dupa ce peste 40 de salvamontisti le-au cautat ore in sir . Pana cum numarul mortilor se ridica la 7, iar autoritatile sustin ca alte persoane sunt inca date disparate

In unele zone din Alpi stratul de omat atinge un metru si jumtatae iar la peste 2000 de metri altitutdine despaseste 3 metri. In asutria cele mai multe dintre drumuri si regiunea de ski Hochkar au fost inchise din cauza riscului de avalansa.

Iar daca oamenii abia pot sta in picioare in bataia viscolului, nici pentru animale nu este usor sa-si croiasca drum prin nametii uriasi.

METEOROLOGII AVERTIZEAZA: VINE UN NOU VAL DE NINSORI!

Autoritatile austriace au avertizat cetatenii sa nu se urce la volanul masinilor decat in cazuri de urgenta, sa nu plece in drumetii si sa-si faca provizii pentru ca este doar inceputul.

In Austria si sudul Germaniei sunt asteptate incepand din seara aceasta alte ninsori care ar putea adauga intre 25 si 80 de centimetri de zapada stratului deja existent.
Viscolul arctic si clclonul meditareanen au pus pe stapanire pana acum pe zona alpilor, pe o parte a peninsulei balcanice, dar si pe Italia, grecia si turcia. Meteorlogi avertizeaza ca in urmatoarele zile gerul va patrunde chiar si in tarile care nu au avut iarna pana acum.

Te-ar putea interesa si