20 de ani de la dispariția lui Mario Bugeanu! Fotbalistul Rapidului a murit în garaj, intoxicat cu gazele de la mașină, împreună cu iubita lui

Pe 22 martie 1999, fotbalistul rapidist Mario Bugeanu și iubita lui au fost găsiți fără suflare în garaj, intoxicați cu gazele emanate de mașină.

Petru Luca, duminică 28 aprilie 2019 , 08:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe 22 martie 1999, fotbalistul rapidist Mario Bugeanu (24 de ani) și iubita lui au fost găsiți fără suflare în garaj, intoxicați cu gazele emanate de mașină. Iată cum este reprodusă drama teribilă de atunci de către fanatik.ro.”Sfârşit de martie 1999. Divizia A era în pauză, juca România cu Slovacia în preliminariile Euro 2000. Era primăvară în București, era primăvară în Giuleşti… Mario venise de la Bistrița să stea câteva zile acasă… În dimineaţa de 22 martie era găsit mort, împreună cu iubita lui, Mirela… Îmbrăţişaţi, goi, cu feţele străvezii… Făcuseră dragoste în maşina lui, în garaj, pe Strada Ceahlău… Dăduseră drumul la motor, fusese o noapte rece… Muriseră sufocaţi de monoxidul de carbon emanat de ţeava de eşapament a automobilului. Teribila veste a căzut ca un trăznet asupra tuturor, părinți, celelalte rude, prieteni, suporteri ai Rapidului. Unii dintre aceştia îl considerau deja, deși aera atât de tânăr, un simbol al echipei, pentru că juca în vişiniu încă de la pitici.

Citeste si: Nicu Corsicanu a murit! Fratele fostului șef al galeriei rapidiste a făcut infarct

Cele mai grele momente au venit la înmormântare, care a avut loc în cimitirul Giuleşti II. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fotbalistului a fost purtat pe umeri de Marius Şumudică, Mugur Bolohan, Marius Măldărăşanu, Nicolae Stanciu, Dorel Mutică şi Florin Bratu, nume „grele” ale Rapidului, simpli coechipieri doborâți de durere, cu lacrimile șiroind pe obraji atunci… Mii de suporteri au venit să-şi rămas bun de la Mario, copilul Giuleştiului, speranța Giuleștiului, victima Giuleștiului…”, nota sursa citată.

La finalul sezonului, Rapid a obținut titlul de campioană, iar numele lui Mario a fost scandat de întreg stadionul și de către jucători, foarte afectați încă de dispariția colegului lor. An de an, rapidiștii - jucători sau suporteri - depun flori și coroane la mormântul fostului lor coleg, dispărut în condiții atât de bizare. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si