7 romani au lucrat la super-productia "Black Panther"! Ce spun creatorii celui mai popular film al momentului

Cel mai nou film produs de compania Marvel, „Black Panther” a avut in echipa tehnica nu mai putin de 7 romani.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin vineri 16 martie 2018 , 08:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

7 romani au lucrat la cel mai nou succes de box-office produs de compania Marvel: „Black Panther”. Toti cei sapte au lucrat la partea de efecte speciale, capitol la care filmul exceleaza.
Jurnalista Madalina Corina Diaconu de la Radio Romania Cultural a stat de vorba cu Gabriel Chifor, paint&rotoscope artist la compania Scanline VFX din Munchen, care a lucrat in mod direct pentru „Black Panther”.

„Cand ajungi intr-un studio de acest gen, e foarte greu la inceput pentru ca nivelul lor este foarte ridicat, iar stilul de lucru este extrem, extrem de serios. Dupa aceea, cand ajungi la nivelul lor este foarte fain si e satisfactie foarte mare.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Firma, in general, este specializata pe efecte „de apa”. In mare parte, tot ce inseamna la Hollywood „apa” trece pe la noi.(...) Eu fac parte din departamentul de „compositing” (compune imaginile finale). De regula, la noi vin scenele care necesita efecte speciale, care sunt cu actori cu „green screen” in spate. Jobul meu, in general, este de a „scapa” de acest „green screen”, dar fac si tracking, match-moving, adica trebuie sa pregatesc scena pentru ceea ce va fi adaugat 3D in viitor. O alta parte a meseriei mele este sa fac painting. Painting inseamna, de exemplu, cand iti vine un actor care are tatuaje si care nu trebuie sa se vada in film.

Fiecare scena poate sa aiba pana la 100 de versiuni pana cand regizorul, directorul artistic, producatorii spun: da, este bine. Fiecare scena finala este analizata pixel cu pixel intr-o camera ca de cinema, cu intuneric total. Este o munca foarte grea si serioasa”, a declarat Gabriel Chifor pentru Romania Cultural.

Ceilalti sase romani care au lucrat la „Black Panther” sunt: Paul Arion (global head of layout: Double Negative), Remus Avram (pipeline engineer: Trixter), Lucian Boicu (compositor), Ioan Boieriu (cg supervisor: ScanlineVFX),  Mirela Costache (hr manager: RISE Visual Effects Studios) si Serban Radu Gabriel (pipeline developer: ScanlineVFX).
Productia Black Panther a avut un succes uimitor de piata, cu incasari de 192 milioane dolari in Statele Unite in primul weekend de la lansare. In Romania, filmul a avut incasari de 565.000 dolari in doar 3 zile.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si