Ambarcațiunea rapidă "Isola di Procida", care a plecat din Capri, ar fi lovit structura în timpul operațiunilor de acostare, probabil din cauza unei probleme tehnice sau a unei rafale de vânt, informează Sky News.

Ce a produs accidentul teribil din Napoli?

Doar una dintre persoanele implicate este în cod roșu, cu multiple traumatisme. Ambulanțele au sosit la fața locului pentru a-i ajuta pe cei 29 de răniți.

Alți 13 sunt în cod verde, 7 în cod galben și 8 sunt încă în curs de evaluare, mai scrie sursa citată mai sus.

Accident naval Napoli

Imagine cu nava care a făcut accident.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citește și: Motivul neasteptat pentru care fotbalistul Romei, Evan Ndicka, s-a prabusit pe teren. Nu a avut probleme cu inima

La bordul navei se aflau câteva sute de persoane, printre care mulți străini. Unii dintre răniți au fost transportați la cele mai apropiate spitale, mulți dintre ei au suferit contuzii maxilo-faciale. În momentul accidentului, la sosirea în port, pasagerii se aflau aproape toți în picioare și ar fi căzut din cauza impactului violent.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

La bordul navei, pe lângă serviciile de urgență 118, se aflau și oameni de la Căpitănia Portului și de la Poliția de Stat.

Compania de transport maritim afirmă că accidentul a fost cel mai probabil cauzat de o defecțiune tehnică. Totodată, compania a spus că au fost activate toate procedurile de asistență pentru pasageri și că se va coopera pe deplin cu autoritatea maritimă pentru a stabili cauza accidentului.

Cu toate acestea, ar fi putut fi și o rafală de vânt cea care a provocat derapajul și, prin urmare, coliziunea.

Accident naval Napoli

Imagine cu nava care a făcut accident.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citește și: Misterul celor două mămici care au dispărut împreună când au mers să-și ia copiii. Criminaliștii au făcut o descoperire șocantă

Și valurile au fost extrem de mari, măsurând aproximativ doi metri înălțime. Pe lângă serviciile de urgență 118, care au sosit la dig cu ambulanțele "Porto" și "Annunziata", precum și cu unitatea medicală "moto" și cu stațiile "Ferrovia" și "Nazionale", la fața locului au ajuns și oameni de la Căpitănia Portului și de la Poliția de Stat. 

"Urmărim îndeaproape evoluția accidentului care a avut loc în portul Napoli, în timpul acostării feribotului "Isola di Procida" la Molo Beverello. Îmi exprim solidaritatea și cele mai bune urări de însănătoșire grabnică pentru persoanele rănite", a declarat Tullio Ferrante, subsecretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Transporturilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si