Fostul cancelar german Angela Merkel nu va răspunde invitației președintelui ucrainean de a vizita Bucea și de a vedea direct la ce a dus politica „concesiilor către Rusia”.

Angela Merkel îşi asumă refuzul acceptării Ucrainei în NATO

Merkel a sprijinit eforturile internaționale de a pune capăt războiului din Ucraina, dar nu a răspuns unei invitații de a veni la Bucea.

Liderul Kievului a avut, duminică noapte, poate cel mai dur mesaj al său de când Rusia i-a atacat țara. Volodimir Zelenski a început prin a spune că în urma trupelor ruse retrase din Bucea și alte orașe ucrainene au rămas sute de cadavre de civili. Oameni nevinovați au fost executați. Trupurile lor au fost pur și simplu abandonate pe străzi. Zone întregi sunt minate, inclusiv unele cadavre au fost minate.

Citeste si: O primăriță din Ucraina, răpită de ruși, a fost ucisă împreună cu toată familia

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Azi se împlinesc 14 ani de la summitul NATO de la București. Atunci a existat o șansă de a scoate Ucraina din „zona gri” din Europa de Est, să ieșim din „zona gri” dintre NATO și Rusia. Zona gri în care Moscova crede că poate face orice, inclusiv cele mai oribile crime de război.

Aderarea Ucrainei și Georgiei la NATO în 2008 a fost blocată de cancelarul german Angela Merkel

„Cancelarul federal dr. Angela Merkel își susține deciziile în legătură cu summitul NATO din 2008 de la București”, a subliniat purtătorul de cuvânt al fostului cancelar al Germaniei.

Merkel a spus atunci că ar fi prea devreme pentru o aderare, dar că „este evident că ambele țări (Ucraina și Georgia, n. red.) au o perspectivă pentru aderare”.

Citeste si: ​Ambasadorul rus la ONU afirmă că atrocităţile de la Bucea sunt înscenate

„Ținând cont de atrocitățile descoperite la Bucha și în alte locuri din Ucraina, toate eforturile guvernului și ale comunității internaționale de a sta alături de Ucraina și a pune capăt barbariei și războiului Rusiei contra Ucrainei beneficiază de întreaga susținere a fostului cancelar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, citat de AFP.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si