Doru Dragusin este romanul care, prin sculpturile sale si datorita unei bune comunicari cu Dumnezeu, reuseste sa bucure privirile oamenilor cu lucrari care amintesc de marele sculptor Constantin Brancusi.

„Arta este maiestrie, talent si o emotie a descoperirii care provoaca dependenta de a crea. Niciodata n-o sa stim ca facem o opera de arta.

O faci si apoi o completezi, lucrezi si a doua zi si a treia zi, vii cu alti ochi. Important este sa stii sa te opresti, sa nu distrugi.”, spune din tot sufletul sculptorul Doru Dragusin.

Pentru operele sale, inspirate din simtzaminte, trairi si din imensa mostenire artistica pe care o are poporul nostru, Doru Dragusin este considerat un veritabil urmas al marelui Constantin Brancusi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

"Multi ma intreaba de ce lucrez mereu. Pentru ca eu comunic cu D-zeu mereu. As putea spune ca nu mi-a lipsit niciodata o icoana din expozitiile mele”, a mai spus artistul.

De el, stie o lume intreaga, mai ales prin prisma numeroaselor expozitii pe care le-a avut, in special in Franta!

Calatoreste mult, ca sa duca mai departe mesajul profund romanesc al operelor sale. Pentru talentul sau innascut, a primit, de-a lungul zecilor de ani de creatie, numeroase distinctii!

"Acesta este un bronz patinat. O lucrare care am facut-o in 1979.Eram

student si in 1988 a luat medalia de aur la Ravena. A fost un moment estraordinar pentru ca mi-a favorizat iesirea mea intr-o tara capitalista cum s-ar zice”, a mai spus Dragusin.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si