Cine poate beneficia de vaccinul antigripal gratuit, dupa ce Ministrul Sanatatii a anuntat suplimentarea dozelor

Ministerul Sanatatii a semnat un contract pentru asigurarea a un milion de doze gratuite de vaccin antigripal pentru persoanele din grupele de risc, potrivit unui comunicat de presa remis de Minister.

V.P., duminică 03 decembrie 2017 , 10:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Ministerul Sanatatii a semnat contractul pentru achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin gripal necesare pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripala gratuita. De asemenea, Ministerul Sanatatii a transmis catre furnizorul de vaccin antigripal cantitatile de doze repartizate fiecarei directii de sanatate publica, iar de saptamana viitoare furnizorul va incepe livrarea in teritoriu. Directiile de sanatate publica vor primi cantitatile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sanatatii”, potrivit sursei citate.

Pentru a evita in viitor situatiile de intarziere in aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sanatatii a incheiat, pentru prima oara, un acord – cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani.

De aceste doze gratuite pot beneficia persoanele cu risc ridicat de imbolnavire: personalul medical, persoane cu varsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si