Criză fără precedent în România! Este lipsă acută de muncitori pe piața muncii!

Romania este intr-o continua criza a fortei de munca. Se cer de doua ori mai multi muncitori calificati decat numarul asigurat de scolile profesionale. Mai grav este ca nici macar absolventii acestora nu sunt suficient de pregatiti. Ies de pe bancile scolii cu certificate de calificare, insa, in practica, nivelul de pregatire este mult sub cel aratat de hartie.

G.S., miercuri 09 ianuarie 2019 , 19:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Avem scoli profesionale dar nu avem muncitori calficati. Pe piata fortei de munca, angajatorii sunt ingrijorati: nimeni nu vrea sa se angajeze. Iar absolventii de liceu cu certificate de calificare nu fac fata cerintelor.

Domnul Dan Barbu administreaza un service auto. Afacerea ar merge bine daca ar sti exact pe ce fel de muncitori se poate baza.

Sincron dan barbu, administrator service: 31.46 - in momentul asta sutn f multi care vin si spun : eu sunt mecanic, dar nu stiu exact ce stie! Si tu il angajezi pt ca ai nevoie de mechanic iar el, poate calificarea lui este de 1, maxim 2 iar tu poate ai nevoie de o calificare nivel 4

Chiar si liceeni cred in utilitatea scolilor profesionale. Insa facute cu responsabilitate.

Aparitia unor testari care sa ii ajute pe elevi sa obtina calificari profesionale performante este dorita si de comunitatile de afaceri, care acum se vad nevoite sa aduca forta de munca din strainatate.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si