Cum se prepară coca pentru mucenici. Rețetă tradițională.  Se apropie sărbătoarea celor 40 de mucenici, iar românii din partea de sud a țării pregătesc rețeta de mucenici muntenești sau fierți. Mucenicii sunt un desert tradițional, adorat atât de cei mici, cât și de cei mari. Aceștia se pot bucura de gustul delicios al mucenicilor pe data de 9 martie, de Sfinţii 40 de Mucenici.

Iată cum se prepară cea mai gustoasă rețetă de mucenici! Află secretele rețetei de mucenici ca la bunica!

Ingrediente- rețetă tradițională mucenici

  • 100 de g de mucenici
  • 150 de g de zahăr
  • 100 de g de nucă
  • o linguriță de extract de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată sau o jumătate de baton
  • un praf de sare
  • o linguriță de coajă rasă de lămâie
  • o linguriță de coajă rasă de portocală
  • puțin rom (opțional)

Citeste si: Când se fac Mucenicii în 2022? Reţete tradiţionale

Mod de preparare- rețetă tradițională mucenici 

Mai întâi, pune într-o crăticioară zahărul, coaja de lămâie, coaja de portocală, vanilia, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare. Iar deasupra acestora toarnă circa un litru de apă și pune crăticioara la fiert.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Care e cauza morții lui Silviu Prigoană. Acestuia i s-a făcut rău în timp ce mânca- antena3.ro

Citeste si: Măsura luată de Kim Jong Un la o zi după ce Vladimir Putin a promulgat Acordul de Apărare reciprocă cu Coreea de Nord- wowbiz.ro

Citeste si: Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară. O reţetă delicioasă

Apoi poți prăji sau coace nuca, apoi piseaz-o. În crăticioara în care ai fiert condimentele, pune mucenicii și lasă-i la fiert respectând indicatiilor de pe pachet. Focul trebuie să fie potrivit ca să nu se ardă.

Citeste si: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă

Astfel, după ce mucenicii s-au fiert, se lasă deoparte cratița, dar nu înainte de a o acoperi cu un capac. Mucenicii trebuie lăsați aproximativ o jumătate de oră ca să se umfle bine și să absoarbă siropul.

La final, se adăugă nuca măcinată. Sunt delicioși! Poftă bună!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si