Cum se prepară coca pentru mucenici: Reţetă tradiţională
Cum se prepară coca pentru mucenici: Reţetă tradiţională. Vă prezentăm o rețetă tradițională de mucenici delicioși cu nucă și scorțișoară. Este simplă și extrem de gustoasă. Află cum se prepară!
Cum se prepară coca pentru mucenici. Rețetă tradițională. Se apropie sărbătoarea celor 40 de mucenici, iar românii din partea de sud a țării pregătesc rețeta de mucenici muntenești sau fierți. Mucenicii sunt un desert tradițional, adorat atât de cei mici, cât și de cei mari. Aceștia se pot bucura de gustul delicios al mucenicilor pe data de 9 martie, de Sfinţii 40 de Mucenici.
Iată cum se prepară cea mai gustoasă rețetă de mucenici! Află secretele rețetei de mucenici ca la bunica!
Ingrediente- rețetă tradițională mucenici
100 de g de mucenici
150 de g de zahăr
100 de g de nucă
o linguriță de extract de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată sau o jumătate de baton
Mai întâi, pune într-o crăticioară zahărul, coaja de lămâie, coaja de portocală, vanilia, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare. Iar deasupra acestora toarnă circa un litru de apă și pune crăticioara la fiert.
Apoi poți prăji sau coace nuca, apoi piseaz-o. În crăticioara în care ai fiert condimentele, pune mucenicii și lasă-i la fiert respectând indicatiilor de pe pachet. Focul trebuie să fie potrivit ca să nu se ardă.
Astfel, după ce mucenicii s-au fiert, se lasă deoparte cratița, dar nu înainte de a o acoperi cu un capac. Mucenicii trebuie lăsați aproximativ o jumătate de oră ca să se umfle bine și să absoarbă siropul.
La final, se adăugă nuca măcinată. Sunt delicioși! Poftă bună!