In Banat, vremea se va incalzi in intervalul 24 — 27 aprilie, cand, in medie, temperaturile maxime vor creste de la 14 la 24 de grade, iar cele minime de la unu la 10 grade Celsius. In perioada 28 aprilie — 1 mai se estimeaza o vreme racoroasa, cu medii ale maximelor diurne in jurul a 16 grade si minime nocturne intre 4 si 7 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, treptat regimul termic se va incadra celui specific inceputului de mai, asa incat, in medie, maximele se vor situa intre 18 si 22 de grade, iar

minimele, intre 7 si 10 grade. Incepand cu 27 aprilie, probabilitatea de aparitie a ploilor, mai ales averse, va fi ridicata. Local, indeosebi pe 28 si 29 aprilie, cantitatile de apa pot fi mai insemnate, potrivit prognozei ANM

In Crisana, in intervalul 24 — 27 aprilie, vremea se va incalzi, astfel ca, in medie, temperaturile maxime vor creste de la 13 la 24 de grade, iar cele minime de la 0 la 10 grade. Perioada 28 aprilie — 1 mai va fi racoroasa, cu medii ale maximelor diurne in jurul a 15 grade si minime nocturne intre 3 si 6 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic se va incadra celui specific inceputului de mai, iar in medie maximele se vor situa intre 18 si 21 de grade, in timp ce minimele vor oscila intre 6 si 9 grade. Incepand din 27 aprilie, probabilitatea de aparitie zilnica a ploilor, mai ales averse, va fi ridicata.

Indeosebi pe 28 si 29 aprilie, local cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In Transilvania, in primele patru zile ale intervalului analizat, vremea se va incalzi. In medie, temperaturile maxime vor ajunge la 23 de grade, iar cele minime pana la la—2 grade, favorizand formarea brumei, la 7 — 8 grade. Perioada 28 aprilie — 1 mai va fi racoroasa, cu medii ale maximelor diurne ce vor scadea spre 13 — 14 grade si minime nocturne intre 3 si 5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic se va incadra celui specific inceputului de mai, asa incat, in medie, maximele se vor situa intre 18 si 21 de grade, iar minimele, intre 4 si 7 grade. Dupa data de 27 aprilie, probabilitatea de aparitie a ploilor, mai ales averse, va fi mai ridicata in special pe 28 si 29 aprilie, cand local si cantitatile de apa vor fi insemnate.

In Maramures, vremea se va incalzi semnificativ in intervalul 24 — 27 aprilie, cand media maximelor termice va creste de la 11 la 23 de grade. In perioada 28 aprilie — 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scadere si vor oscila, in medie, intre 14 si 18 grade. Ulterior, regimul termic diurn va fi apropiat de cel normal pentru inceputul lunii mai, cu medii ale maximelor intre 18 si 21 de grade. Temperaturile nocturne vor fi scazute in primele doua nopti, caracterizate prin medii regionale in jurul a zero grade, favorizand producerea brumei, iar incepand cu 26 aprilie si pana pe 7 mai, aceste medii se vor incadra intre 4 si 8 grade, valori apropiate de cele specifice perioadei din an. Incepand cu 27 aprilie, ploile, mai ales averse, vor fi posibile aproape in fiecare zi, dar pe 28 si 29 aprilie ele vor fi pe arii extinse si local mai importante cantitativ.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

In Moldova, procesul de incalzire a vremii va fi important in intervalul 24 — 28 aprilie, cand media maximelor termice va creste de la 11 la 22 de grade. In perioada 29 aprilie — 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scadere si vor oscila, in medie, intre 15 si 18 grade Celsius. Ulterior, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic inceputului de mai, cu medii ale maximelor intre 17 si 21 de grade. Temperaturile nocturne vor fi scazute in primele doua nopti, caracterizate prin medii regionale intre zero si doua grade Celsius, iar incepand cu 26 aprilie si pana pe 7 mai, acestea se vor inscrie in ecartul normal perioadei, de la 6 la 9 grade. Dupa data de 27 aprilie vor fi conditii de ploi, mai ales averse, aproape in fiecare zi, iar cele pe arii mai extinse si izolat importante cantitativ sunt de asteptat pe 28 si 29 aprilie.

In Dobrogea, pana in data de 28 aprilie, media temperaturilor maxime va creste de la 13 la 17 grade, iar intre 29 aprilie si 1 mai va scadea usor, ajungand la 15 — 16 grade. Temperaturile minime vor fi, de asemenea, in crestere in prima saptamana, de la 4 pana la 7 — 8 grade. In perioada 2 — 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 16 si 19 grade, iar media temperaturilor minime va ajunge sa atinga 9 — 11 grade, in timpul celor mai calde nopti. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata incepand cu data de 29 aprilie, astfel incat in unele zile vor fi mai ales averse, in general slabe cantitativ, dar vor fi posibile si descarcari electrice.

In Muntenia, intre 24 si 28 aprilie, procesul de incalzire a vremii va fi semnificativ, media temperaturilor maxime urmand sa ajunga la 23 de grade Celsius, iar cea a minimelor pana la 7 — 8 grade. Intre 29 aprilie si 1 mai, maximele vor scadea, insa, spre 17 — 18 grade. In perioada 2 — 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 18 si 21 de grade, valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, iar media temperaturilor minime va ajunge sa atinga 9 — 10 grade, in timpul celor mai calde nopti. Dupa data de 27 aprilie vor fi conditii de ploi, mai ales averse, aproape in fiecare zi, dar cele pe arii mai extinse si izolat importante cantitativ au probabilitatea mai mare de realizare pe 28 si 29 aprilie, cand vor fi posibile si descarcari electrice.

In Oltenia, intre 24 si 27 aprilie, procesul de incalzire a vremii va conduce la cresterea mediei regionale a temperaturilor maxime de la 15 la 23 de grade. Intre 28 aprilie si 1 mai aceasta va scadea spre 16 — 17 grade Celsius. In prima saptamana, temperaturile minime vor fi, de asemenea, in crestere, de la unu — doua grade Celsius, favorizand bruma pe 24 si 25 aprilie, pana la 8 — 9 grade. In perioada 2 — 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 19 si 22 de grade, valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, iar media temperaturilor minime se va situa intre 7 si 10 grade. Dupa data de 27 aprilie vor fi conditii de ploi, mai ales averse, aproape in fiecare zi, dar cele pe arii mai extinse si izolat importante cantitativ sunt de asteptat pe 28 si 29 aprilie, cand vor fi posibile si descarcarile electrice.

La munte, procesul de incalzire a vremii va fi important in intervalul 24 — 27 aprilie, cand media maximelor termice va creste de la 2 la 12 de grade. In perioada 28 aprilie — 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scadere si vor oscila, in medie, intre 6 si 9 grade. Dupa 1 mai, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic inceputului de lunii respective, cu medii ale maximelor intre 7 si 11 grade. Temperaturile nocturne vor fi scazute indeosebi in primele doua nopti, caracterizate prin medii cuprinse intre—6 si—4 grade, dar, incepand cu 26 aprilie si pana pe 7 mai, aceleasi medii se vor inscrie in ecartul normal in aceasta perioada, de la 1 la 4 grade. In special dupa data de 27 aprilie vor fi aproape zilnic conditii de precipitatii, predominant ploi la altitudini sub 1.500 de metri, pe arii extinse si izolat importante cantitativ pe 28 si 29 aprilie.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”- kfetele.ro

Citeste si: REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre femeile din România- radioimpuls.ro

Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si