Dancă, despre OUG privind alegerile anticipate: Nu există o decizie a premierului legată de acest act normativ. Când premierul va decide, va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că nu există o decizie a premierului Ludovic Orban legată de ordonanţa privind alegerile anticipate şi că atunci când primul ministru va decide, aceasta va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial.

M.A., joi 13 februarie 2020 , 15:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dancă a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, care este situaţia ordonanţei privind alegerile anticipate, care nu a fost publicată în Monitorul Oficial. 

“În momentul de faţă nu există o decizia a primului ministru legată de acest act normativ, în momentul în care primul ministru va decide va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial”, a spus secretarul general al Guvernului.

Citeste si: Firea spune că vinieta Oxygen va intra în vigoare de la 1 martie

Întrebat de ce nu apare în Monitorul Oficial această ordonanţă, Ionel Dancă a spus: “Ordonanţele de urgenţă, actele normative adoptate de Guvern, există atâta timp cât ele sunt publicate în Monitorul Oficial. Nu sunt publicate în Monitorul Oficial, nu există. (…) Urgenţa rămâne şi poate fi reglementată prin ordonanţă de urgenţă sau prin altă procedură parlamentară de urgenţă”.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a zece magistraţi

Citeste si: Mai multi bani pentru romani! Tichetele de masa majorate la 20 de lei. Cand vor primii angajatii bonurile de masa cu valoare mai mare

Dancă a mai fost întrebat şi dacă această ordonanţă de urgenţă are avizul Consiliului Economic şi Social, spunând că îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi trimisă la publicare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si