Faptele lui Gheorghe Dincă au înspăimântat o țară întreagă. Monstrul din Caracal a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare, acesta fiind vinovat pentru dispariția și moartea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Dosarul Caracal a fost trimis în judecată pe data de 15 ianuarie 2020, așadar acum aproape 4 ani.

Câți bani a reușit statul român să recupereze de la Gheorghe Dincă?

Gheorghe Dincă a fost obligat de instanţa de judecată să plătească despăgubiri în valoare de 100.000 de euro familiilor victimelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, însă nu și cheltuielile judiciare. Avocatul Adrian Cuculis a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cum ar putea statul să-și recupereze efectiv toți banii cheltuiți cu dosarul Monstrului din Caracal. Cel puțin până în acest moment, din cei 750.000 de lei cheltuiți de statul român, doar suma de 20.763 a fost recuperată. Acești bani provin din vânzarea a 29 de tone de fier vechi adunate în curte, precum și din cele două autoturisme.

Avocatul spune că statul ar trebui îl oblige pe Gheorghe Dincă prin decizia penală de condamnare să plătească toate cheltuielile făcute pe parcursul investigațiilor. Mai mult, acest lucru ar trebui realizat prin deschiderea unei acțiuni separate.

”Cheltuieli de judecată se numesc și se avansează în principal costul cheltuielilor de anchetă de către Parchet.

Din nefericire, eu am văzut chestiunea asta de foarte multe ori că Parchetele nu prea fac lucrul acesta, nu avansează cheltuielile judiciare, lucru care mie mi se pare că este extrem de grav, în condițiile în care, da cred că putem să primim această informație cu titlul de adevăr pentru că, ne aducem aminte la Dincă sunt săpăturile acestea. Acolo s-au făcut investigații peste investigații, au fost ofițeri de-ai noștri să identifice anumite victime sau posibile victime ale lui Dincă și afara țării.
Deci da, probabil că este într-adevăr cea mai scumpă anchetă, iar statul român ar fi trebuit să îl oblige prin decizia penală de condamnare să plătească și toate cheltuielile acestea. Nefiind obligat însă prin hotărâre judecătorească, atunci ar trebui să se deschidă o acțiune separată și să îl oblige pe Gheorghe Dincă să plătească de fapt toate cheltuielile pe care le-a făcut statul cu privire la dosarul lui, iar asta bineînțeles poate că, cu ocazia discuției noastre să trageți și dumnevoastră un semnal de alarmă că de foarte multe cheltuielile judiciare avansate de către stat nu tind să se recupereze de la inculpat și în interior, de la cei condamnați”
, spune Adrian Cuculis.

Procurorii au descris în Dosarul Caracal cum Gheorghe Dincă le-a răpit pe cele două tinere, cum le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis.

Procurorii au descris în Dosarul Caracal cum Gheorghe Dincă le-a răpit pe cele două tinere, cum le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Unde s-ar afla, de fapt, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu? Monstrul din Caracal a spus totul! Ce s-a întâmplat după ce a mărturisit adevărul

Ce bunuri au fost au fost puse sub sechestru la Caracal?

Toate bunurile lui Gheorghe Dincă au fost puse sub sechestru, însă nimeni nu pare să fie interesat de ele, având în vedere faptele care ar fi avut loc în curtea bărbatului din Caracal. Mai exact, procurorii au pus sub sechestru un teren intravilan de 1.184 mp, un teren intravilan de 1.220 mp, un teren intravilan de 1.856 mp, o locuință de 121 mp la sol, două anexe de 91 mp la sol și 196 mp la sol și un teren arabil intravilan de 463 mp. Până acum, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor provenite din Infracțiuni (ANABI) a reușit să vândă din bunuri, iar sumele au fost depuse în contul deschis conform legislației, cu un sold curent de 20.763,48

RON. Totodată, în casa criminalului ar fi fost găsiți 1.775 de lei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Avocatul a precizat că ar cumpăra casa lui Dincă, însă pentru a face din ea un muzeu al groazei.

”Acum sincer, cine ar vrea să cumpere garajul și terenul acela. Eu l-aș cumpăra, sincer să fiu l-aș cumpăra eu și aș face din el muzeul groazei. Serios, muzeul groazei că nu ai altceva ce să faci acolo. Noi îl avem și pe criminalul Moroșan, criminalul de la Onești, la fel au sechestre puse pe imobile și nu le cumpără nimeni imobilele respective, pentru că se cunoaște faptul că acolo s-au întâmplat tot felul de atrocități. Sigur că oamenii de afaceri sunt ceva mai reci, dar găsește poate cineva utilitatea la un moment dat și sunt sigur că se va vinde, dar până atunci bunurile vor sta așa mult și bine. Cel mai important este să avem în vedere faptul că statul român trebuie să-și recupereze cheltuielile acestea, pentru că sunt cheltuieli care sunt scoase din buzunarul meu, din buzunarul dumneavoastră și din tot ce presupune plata unor cheltuieli aferente procedurii judiciare ”, a adăugat Adrian Cuculis.

Citește și: Noi decese în cazul Caracal: „Gheorghe Dincă ne-a blestemat să murim în chinuri grele!”

Adrian Cuculis a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre faptul că Gheorghe Dincă ar fi contactat biroul de avocatură în încercarea de a-și susține în continuare nevinovăția.

Adrian Cuculis a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre faptul că Gheorghe Dincă ar fi contactat biroul de avocatură în încercarea de a-și susține în continuare nevinovăția.

[Sursa foto: Colaj Adrian Cuculis - Facebook, Hepta]

De asemenea, Adrian Cuculis a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre faptul că Gheorghe Dincă ar fi contactat biroul de avocatură în încercarea de a-și susține în continuare nevinovăția.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului- radioimpuls.ro

”Gheorghe Dincă este condamnat definitiv, s-a terminat cu el, este în executarea pedepsei. Ne-a contactat pe noi Dincă în încercarea lui de a revizui dosarul, el susținând cumva de acolo din spatele gratiilor că este teoretic el este nevinovat”, a povestit avocatul.

Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol

Procurorii au descris în Dosarul Caracal cum Gheorghe Dincă le-a răpit pe cele două tinere, cum le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars corpurile într-un butoi metalic din curtea casei. Cenușa și resturile osoase au fost descoperite în dimineața zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Citește și: Judecătoarea care l-a condamnat pe „Monstrul din Caracal” a murit la o lună după pensionare

Gheorghe Dincă a fost reţinut pe 27 iulie 2019 şi apoi arestat preventiv. Acum el ispășește definitiv pedeapsa maximă. Și Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, pentru viol faţă de victima Luiza Melencu, după ce inițial fusese condamnat, de Tribunalul Olt, la pedeapsa de şapte ani de închisoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si