Șoferii care fac această ”manevră” în București pot fi amendați cu până la 2.900 de lei, transmite Poliția Capitalei.

Citește și: VIDEO: Cursă nebună în Dorohoi! Un tânăr a rămas fără un rinichi, după ce polițiștii au tras 61 de gloanțe

Mulți fac această greșeală în trafic fără să își dea seama, din cauza aglomerației!

Direcția Generală a Municipiului București a aplicat 130 de amenzi contravenționale anul trecut pentru comiterea acestei erori în traficul din Capitală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Brigada Rutiera a aplicat 130 de amenzi contravenționale în 2023 pentru comiterea acestei erori în traficul din Capitală. 

Brigada Rutiera a aplicat 130 de amenzi contravenționale în 2023 pentru comiterea acestei erori în traficul din Capitală. 

[Sursa foto: Facebook / Poliția Română]

Blocarea unei intersecții chiar când treci pe culoarea verde, amendată

Șoferii bucureșteni pot fi amendați pentru pătrunderea într o intersecție dirijată prin semafoare dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției, au transmis oficialii de la Brigada Rutieră.

"În cursul anului 2023 Polițiștii brigăzii rutiere au aplicat aproximativ 130 de sancțiuni contravenționale pentru pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată sau pentru pătrunderea într o intersecție dirijată prin semafoare dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției", a răspuns Poliția Capitalei pentru DC News.

Ce amenzi se dau pentru blocarea intersecției 

Pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul ei este blocată se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare.

De asemenea, pătrunderea într-o intersecție dirijată prin semafoare de dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 de puncte amendă și 6 puncte penalizare.

Citește și: Un proiect de lege prin care românii ar putea fi filați de Poliție și Jandarmerie în spațiul public, fără acordul lor, este la doar un pas de a fi aprobat

Un punct de amendă reprezintă 10% din venitul minim brut pe economie înghețat la valoarea venitului minim brut din februarie 2017 (1450 lei), adică 145 RON pentru punctul de amendă.

Maximum de amendă pe care pot să-l primească șoferii, respectiv 20 de puncte, se traduce în 2900 lei!

Ce amenzi se dau pentru blocarea intersecției 

Ce amenzi se dau pentru blocarea intersecției 

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si