Ultimele clipe din viaţa lui Ilie Balaci au fost un adevărat coşmar. S-a trezit în casa mamei sale, i-a cerut acesteia un ceai şi pentru că abia respira nu s-a mai ridicat din pat.

Femeia a plecat să caute lămâie şi când s-a întors şi-a găsit fiul întins pe jos.  În zadar medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze. Surse din preajma familiei, citate de Ziarul de Craiova, spun că moartea fotbalistul a fost provocată de o reacţie alergică ce l-a împiedicat să mai respire şi i-a produs un infarct.

Se pare că fotbalistul mai avusese probleme cu respiraţia şi înainte cu câteva zile de deces. El ar fi cerut atunci ajutorul medicilor ce i-au prescris medicaţia specifică unei alergii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Cine a fost Ilie Balaci 

Ilie Balaci a fost cel mai important produs al şcolii de fotbal craiovene. Născut la Bistreţ, judeţul Dolj, a debutat la Universitatea în august 1973 şi a fost motorul echipei spre primul titlu de campioană, în 1974. Este cel mai tânăr debutant la echipa naţională, în perioada de glorie a acesteia, la 17 ani, 6 luni şi 10 zile. Debutul lui Balaci sub tricolor s-a produs pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franţa.

A câştigat 3 titluri naţionale şi 4 cupe ale României, identificându-se practic cu perioada de glorie a Universităţii. A fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri, în 1981 şi 1982. În divizia A are 349 de prezenţe şi 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariţii, în vreme ce la naţională are 65 de selecţii şi 8 goluri.

sursa foto: Ziarul de Craiova 

Ca antrenor a avut performanţe remarcabile în special în ţările arabe. A câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si