Iohannis: Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Este o remaniere neavenită, nepotrivită şi o refuz clar

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul îi cere cere o remaniere guvernamentală, în opinia sa fiind o remaniere ”neavenită, nepotrivită”, pe care o refuză clar, referindu-se la cele şase propuneri de noi membri ai Guvernului transmise de premierul Viorica Dăncilă.

R.B., vineri 13 septembrie 2019 , 10:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală, îmi solicită eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari şi numirea a şase miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar”, a declarat preşedintele Iohannis la Cotroceni.

Citeste si: Viorica Dăncilă: Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Nu voi ceda

Preşedintele a amintit cum s-a ajuns în situaţia de acum şi a menţionat că „doamne prim-ministru vine a treia oară cu o astfel de solicitare”.

„Doamna prim-ministru, vă spun acuma direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dvs. Altfel lucrurile nu se pot rezolva”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Viorica Dăncilă a nominalizat reprezentanți ai ALDE pentru ministerele lăsate libere

Şeful statului a subliniat că această nouă solicitare pe care o refuză vine cu o noutate, „e cras neconstituţională, pentru că s-a anunţat şi public şi în scris că ALDE se retrage de la guvernare”.

Klaus Iohannis a spus că, prin urmare, nu e niciun dubiu, premierul trebuie să meargă în faţa Parlamentului.

Citeste si: Iohannis, la deschiderea anului şcolar: Aţi văzut şi voi, dragi copii, unii politicieni se tem de şcoală! Aici, în şcoală, sunt formaţi oamenii care le taxează erorile de logică

„Se vede că doamnei prim-ministru îi e frică de Parlament. PSD, într-un mod jalnic, se agaţă de putere, tergiversează o procedură care este explicit şi clar solicitată în Constituţie. Niciun ministru nu va fi numit în Guvern decât după validarea din Parlamentul României”, a încheiat preşedintele.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nominalizează în Guvern reprezentaţi ALDE la Mediu - Graţiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupă, Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu. Dăncilă a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie, precum şi pe cea a lui Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si