ISU a descoperit nereguli grave la metrou: "Cu greu scapa cineva in cazul unui incendiu"

Pompierii bucuresti au facut, timp de o luna, controale in reteaua de metrou. Au gasit nenumarate nereguli, cum ar fi cai de iesire blocate si hidranti nefunctionali. Aceleasi probleme a caror rezolvare o cerusera in urma cu jumatate de an. in consecinta, au dat amenzi si un termen de trei saptamani in care Metrorex sa intre in legalitate.

sâmbătă 26 noiembrie 2016 , 17:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Evacuarea pasagerilor in cazul unui eventual incendiu in subteran ar fi un chin, spun pompierii.

Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti: „La statiile de metrou existau acele bare metalice improvizate care se regaseau pe sistemul de trecere cu turnichete. Am descoperit si existenta unor materiale de constructii depozitate pe o cale de evacuare.”

Specialistii ISU se asteptau ca Metrorex sa fi rezolvat deja problemele, pentru ca astfel de controale au mai fost facute in ultimul an.

Dragos Tudorache, ministrul de Interne: „Metrorex nu a luat aproape niciuna dintre masurile la care se angajase in primavara. De aceea ISU nu a mai avut vreo intelegere fata de conducerea Metrorex si a aplicat amenzi, conform legii.”

Regia de transport a primit 30 de sanctiuni in valoare, cumulata, de 15.000 de lei. Nici la suprafata lucrurile nu stau mai bine. in apropierea gurilor de metrou sunt tonete cu covrigi sau ziare care blocheaza accesul echipelor de salvare. Patronii acestora au si ei de platit amenzi de 8.000 de lei. in plus, zeci de masini sunt parcate in apropierea intrarilor.

Cristian Popa, reporter Digi24: „in cazul unei interventii, masinile de pompieri intampina greutati sa treaca cu tot cu echipament.”
Solutia ar fi instalarea unor stalpi in zona gurilor de metrou, ca sa opreasca soferii sa parcheze acolo.Sursa: Digi24.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si