La 18 ani, Alex si-a facut o mega afacere cu angajati si profit. Cum a reusit tanarul bistritean sa devina patron

Un bistritean de doar 18 ani a reusit sa faca angajari, la vârsta la care majoritatea tinerilor se angajeaza.

A.L., vineri 09 septembrie 2016 , 12:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

La 18 ani, Alex si-a facut o mega afacere cu angajati si profit. Cum a reusit tanarul bistritean sa devina patron
Un bistritean de doar 18 ani a reusit sa faca angajari, la vârsta la care majoritatea tinerilor se angajeaza. Cu ajutorul parintilor, liceanul a pus pe picioare o afacere care în doar trei luni nu doar ca si-a amortizat investitia, ci a generat si profit. La vârsta la care majoritatea liceenilor cauta job-uri de o vara si se gândesc la petreceri si distractie, un tânar de doar 18 ani din Bistrita a pus pe picioare propria afacere.   Alex Echert are 18 ani, trece anul acesta în clasa a XII-a, si deja se poate numi „om de afaceri”. Totul a început un luna martie a acestui an, când o pagina de Facebook cu mojito i-a facut cu ochiul. si-a adus aminte atunci ca în urma cu ani buni, într-un excursie petrecuta cu parintii în Ungaria a gustat racoritoarele bauturi si i-au placut atât de mult, încât nu s-a miscat de lânga stand pâna nu a dat gata 5-6 pahare. Atunci s-a aprins beculetul: cum ar fi ca el sa aduca acest concept în Bistrita?    „Am vorbit cu ai mei, (n.r. parintii) ne-am facut toti un calcul, iar dupa ce am ajuns la concluzia ca ar putea fi profitabil, i-am contactat pe cei care au franciza”, îsi aminteste Alex.   Desi înca nu împlinise 18 ani, acesta s-a batut înca de la început de birocratia româneasca. Daca sa puna ideea pe hârtie si sa achizitioneze cele necesare a durat doar doua saptamâni, obtinerea autorizatiilor necesare s-a întins din martie si pâna la începutul lunii iunie.

Cu ajutorul parintilor, liceanul a pus pe picioare o afacere care în doar trei luni nu doar ca si-a amortizat investitia, ci a generat si profit.

La vârsta la care majoritatea liceenilor cauta job-uri de o vara si se gândesc la petreceri si distractie, un tânar de doar 18 ani din Bistrita a pus pe picioare propria afacere, scrie Adevarul.

Alex Echert are 18 ani, trece anul acesta în clasa a XII-a, si deja se poate numi „om de afaceri”. Totul a început un luna martie a acestui an, când o pagina de Facebook cu mojito i-a facut cu ochiul.

Si-a adus aminte atunci ca în urma cu ani buni, într-un excursie petrecuta cu parintii în Ungaria a gustat racoritoarele bauturi si i-au placut atât de mult, încât nu s-a miscat de lânga stand pâna nu a dat gata 5-6 pahare. Atunci s-a aprins beculetul: cum ar fi ca el sa aduca acest concept în Bistrita?

„Am vorbit cu ai mei, (n.r. parintii) ne-am facut toti un calcul, iar dupa ce am ajuns la concluzia ca ar putea fi profitabil, i-am contactat pe cei care au franciza”, îsi aminteste Alex.

Desi înca nu împlinise 18 ani, acesta s-a batut înca de la început de birocratia româneasca. Daca sa puna ideea pe hârtie si sa achizitioneze cele necesare a durat doar doua saptamâni, obtinerea autorizatiilor necesare s-a întins din martie si pâna la începutul lunii iunie.

Citeste mai mult pe Adevarul.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si