Neurochirurgul Leon Dănăilă, ajuns la 89 de ani, trăiește la limita sărăciei. El și-a dedicat toată viața medicinei și a salvat mii de vieți, însă acum își duce singur crucea.

În prezent, el nu mai are nimic. Și-a vândut casa pentru a-și finanța cercetările și locuiește singur de peste un deceniu în locuința unde i s-a permis să rămână până la finalul vieții.

Citește și: Rezidențiat 2023. Când va avea loc examenul?

El este membru al Academiei Române și profesor al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, cercetător cu 18 brevete de inventator și autorul a 61 de cărți și tratate de neurochirurgie. 

Neurochirurgul Leon Dănăilă, la limita sărăciei

Chiar dacă nu are o avere, Leon Dănăilă se mulțumește cu împlinirea pe care a căpătat-o de-a lungul celor mulți ani în care a salvat vieți.

Citește și: Veniturile lui Leon Dănăilă, cel mai sărac medic, s-au triplat de când e parlamentar! Cât câștigă acum neurochirurgul de 87 de ani

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Nu îmi trebuie avere, când te naşti sărac, sărac mori. Azi mă simt ca un boschetar, nu-ţi dă nimeni nicio atenţie, asta e realitatea. Am rămas sărac, am vândut totul şi acest apartament e vândut. N-am nicio avere, n-am nimic. Toate astea pentru oameni. Imi place să fac bine oamenilor pentru că vin dintr-un mediu inferior şi am văzut cât de greu este, viaţa e scumpă, o singură dată o trăieşti.

Citește și: Leon Danaila, geniul neurochirurgiei romanesti: "La noi nu-ti da nimeni, nimic. Pe mine, saracia ma incurca sa fac cercetare"

Nu vreau să fac avere, n-am făcut avere din suferinţa oamenilor. Apartamentul acesta e vândut, dar cu condiţia să pot sta aici până mor. Eu sunt mulţumit în situaţia în care mă aflu, e foarte greu cu singurătatea, că sunt singur de 12 ani, mai greu cu mâncarea. Noroc că sunt magazinele astea, că mai găseşti fasole bătută, salată orientală, eu cu astea mă ţin. Nu mă pricep să fac mâncare, nici n-am timp. Mai bine scriu” , a mărturisit reputatul neurochirurg într-un interviu pentru Trinitas TV.

Citește și: Leon Dănăilă e cel mai sărac medic din România, deşi a făcut peste 30.000 de operaţii pe creier! La 86 de ani, nu are nici un bun pe numele său!

Neurochirurgul Leon Dănăilă profesează de peste 6 decenii

Doctorul are o carieră lungă, de peste 6 decenii, iar numărul oamenilor pe care i-a salvat trece de 40.000.

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

În anul 1981, neurochirurgul a redus mortalitatea în cazurile de neurinoame de acustic, de la 51% la 4%. În plus, Leon Dănăilă a fost inclus în topul celor 500 de genii ale secolului 20. Pe lângă aceste lucruri, el deține un record mondial impresionant, peste 27.000 de intervenții chirurgicale pe creier.

Citește și: Neurochirurgul Leon Danaila: "Multă lume se plange ca uita. Uitarea este un fenomen natural"

„Am făcut peste 40 de mii de operații, am publicat 61 de cărți. Am iubit oamenii, tot ce am făcut, am făcut pentru oameni, pentru mine viața înseamnă oamenii. Am învățat că tot politicul se află pe primul loc, totuși noi suntem egali și contribuim la progresul României, care va fi continu. Dacă cineva vrea să fie cunoscut după ce moare, trebuie să facă ceva care merită să fie scris, sau ceva care merită să fie citit. După cum a spus Dostoievski, cartea este cel mai solid monument, chiar dacă este făcut din hârtie”, a spus Leon Dănăilă la Gala Premiilor Capital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si