O nouă escrocherie este exploatată de către infractori. Mai exact, aceasta are loc prin intermediul unui simplu apel telefonic, care se distinge prin caracterul său deosebit de subtil și înșelător.

Atacurile cibernetice au atins un nivel fără precedent în țara noastră, în ultima perioadă. Fenomenul devine din ce în ce mai îngrijorător. Noua metodă a escrocilor face ravagii printre necunoscători.

Care este noua metodă folosită de infractori?

În acest caz, noua metodă folosită de aceștia începe cu un simplu apel telefonic din partea unui necunoscut. Apelul pare la început unul inofensiv. Persoana care sună, deseori cu un sistem automat, pune o întrebare foarte simplă: ,,Mă auziți’’?, potrivit Antena3.ro

Citește și: ,,Mesaj de la șef'', o metodă nouă de fraudă online. Cum procedează infractorii cibernetici în acest caz? ,,Avem încredere în tine''

Ilustrație foto escrocherie

Noua escrocherie prin telefon care face ravagii

[Sursa foto: istock]

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”- wowbiz.ro

Suntem tentați de cele mai multe ori să răspundem afirmativ. În ciuda acestui lucru, este important să nu facem asta atunci când primim un apel suspect.

Escrocii se folosesc de acest răspuns. Precis, apelul este înregistrat și folosesc răspunsul afirmativ pentru a pretinde în mod fals autorizația victimei pentru tranzacții sau acțiuni cu care aceasta nu a fost, de fapt, de acord, conform Ziarul Profit.ro.

Sfatul specialiștilor este acela de a închide imediat atunci când primesc acest gen de apel, fără a da vreun răspuns. De asemenea, este necesar să blocheze numărul de telefon.

,,Mesaj de la șef'', o metodă nouă de fraudă online

Un avertisment referitor la faptul că infractorii cibernetici își perfecționează scenariile și tacticile de atac și apelează la diverse metode pentru a prinde în capcană potențialele victime a fost lansat de către specialiștii din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), potrivit Realitatea.net

Citește și: ,,Mesaj de la șef'', o metodă nouă de fraudă online. Cum procedează infractorii cibernetici în acest caz? ,,Avem încredere în tine''

Ilustrație foto escrocherie

Noua escrocherie prin telefon care face ravagii

[Sursa foto: istock]

,,Infractorii cibernetici îşi perfecţionează constant scenariile şi tacticile de atac, apelând diverse metode pentru a prinde în capcană potenţiala victimă.

Cu o simplă căutare pe internet putem să găsim tot felul de exemple de astfel de tentative în care angajaţii au fost păcăliţi de infractori care au impersonat o persoană din conducerea unei organizaţii.

Nu de mult angajatul unei multinaţionale din Hong Kong a fost păcălit, în timpul unei videoconferinţe realizate cu ajutorul tehnologiei Deepfake, să efectueze mai multe tranzacţii bancare importante”, au transmis specialiştii DNSC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si