O instanta din Romania a recunoscut anii de puscarie ca vechime in munca

Curtea de Apel Ploiesti a pronuntat saptamana trecuta o hotarare definitiva intr-un dosar in care a recunoscut ca vechime in munca perioada de detentie a unei persoane inchise pe nedrept. Conform legislatiei din Romania, perioada petrecuta in inchisoare nu reprezinta vechime in munca, in mod normal.

Author: A.S. luni 20 martie 2017 , 14:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a castigat procesul la Curtea de Apel Prahova prin care Vioricai Visan, femeia condamnata pe nedrept la 10 ani de inchisoare, i se recunoaste dreptul la pensie.

Potrivit deciziei instantei, la calculul pensiei Vioricai Visan va fi avuta in vedere, ca vechime in munca, si perioada in care ea s-a aflat in detentie ca urmare a unei grave erori judiciare, se arata intr-un comunicat de presa al FACIAS. 

Decizia Curtii de Apel Prahova este definitiva.

Viorica Visan a fost condamnata la 16 de inchisoare pentru o crima pe care n-a comis-o. Viorica Visan a executat 10 ani apoi a fost achitata, statul roman recunoscand ca in cazul ei a fost vorba de o grava eroare judiciara. Viorica Visan a iesit din inchisoare in 2004, iar de atunci traieste dintr-o indemnizatie sociala de numai 400 de lei, asta dupa ce Casa de Pensii a refuzat sa ii ia in calcul, ca vechime in munca, perioada petrecuta in detentie (21.10.1994 – 08.10.2004).

"Dupa mai bine de 13 ani de procese, am reusit astazi sa obtinem in instanta pentru doamna Visan recunoasterea unui drept constitutional la care aceasta avea dreptul inca

din anul 2004, drept incalcat de statul roman prin casele de pensii. Abuzul institutiilor statului roman in cazul Vioricai Visan este insa departe de a fi reparat!” a declarat avocatul FACIAS Raluca Andrei, reprezentantul doamnei Visan in acest dosar.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si