Cum reusesc maramuresenii sa faca din sticlele cu palinca o adevarata arta? Iata care le este secretul

Palinca din Maramures i-a facut celebri pe oamenii locului iar ei au cautat tot timpul sa-i aduca imbunatatiri. Tanti Sofia, de exemplu, pune pere intregi in sticlele cu tarie pentru o aroma deosebita. Insa, cum ajung fructele zemoase in interiorul sticlei ?

"Cand au inflotit perele si dupa ce s-au format am incercat sa gasesc o crenguta acre sa tina sticla, dupa ce se maresc ingrueneaza si nu mai tine", spune Sofia Gheorghiu.

Pentru ca perele sa  creasca mari si frumoase in sticle, tanti Sofia are un alt secret

"Le legam frumos sa fie agatate in sus sa nu intre apa si asteptam, unele cedeaza, altele se dezvolta frumos", mai spune Sofia Gheorghiu.

Dupa ce perele s-au copt, sticle sunt date jos din copaci si in ele  se toarna palinca din acelasi fruct.

Pana cand tanti Sofia  se va bucura de palinca de anul acesta,  tanti Ana i-a adus o sticla de anul trecut.


"E pusa de anul trecut, nu-i de acuma. Anul acesta m-am trezit prea tarziu! Hai sa vedem ce palinca avem aici! Sa traim!".


Îți Recomandăm Și...
Parteneri