UPDATE- Alte 4 cazuri de infectare cu COVID-19 la două școli din București

Trei elevi din cadrul unei unităţi şcolare din Sectorul 4 au fost confirmaţi cu noul coronavirus și un cadru didactic testat și el pozitiv a fost depistat la Școala Gimnazială numărul 129. Cursurile școlilor au fost suspendate pentru 14 zile. Este vorba despre cursurile a trei clase de învăţământ primar, de la tot atâtea unităţi de învăţământ.

Primăria Sectorului 4 a transmis prin intermediul unui comunicat de presă faptul că în prima săptămână de la începerea școlilor s-au înregstrat deja 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

”La nicio săptămână de la redeschiderea şcolilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 190 – un elev care învaţă în clasa a IV-a; Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev care învaţă în clasa I; Şcoala Gimnazială nr. 79. – un elev care învaţă în clasa a III-a. În unităţile de învăţământ mai sus menţionate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii”, a transmis Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat şi un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

Știre inițială

Conform informațiilor oferite de Digi 24, la începutul săptămânii bunica unei eleve a fost testată pozitiv la COVID-19, apoi marţi a fost confirmată şi eleva de la clasa a II-a, care de marţi nu a mai mers la ore.

Cursurile au fost supendate la Școala Sfântul Andrei din Capitală

De miercuri, cursurile au fost suspendate, iar elevii vor face ore online în următoarele două săptămâni.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Din efectivul de 28 de elevi ai clasei, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru şcoala online şi în semestrul al doilea.

Citeste si: Focar de coronavirus la colegiu. 11 elevi au fost găsiți pozitiv

Școala Sfântul Andrei din Capitală

Ce se întâmplă în cazul apariției unor cazuri de COVID în școală

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune în următoarele situații:

În momentul în care apare un caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. În această situație s e suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

În cazul în care apare un copil infectat cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.

Citeste si: Cîmpeanu: Îndrăznesc să fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care să închidem şcolile din nou

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Totodată, dacă apar două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacții direcți ai cazurilor confirmate și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar.

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ. Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă/Comitetului Municipiului Bucureşti, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

În aceste situații procesul de învățământ continuă în sistem online.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si