Un conflict destul de bizar a izbucnit chiar in ziua in care Sebastian Papaiani este condus pe ultimul drum. Ieri, trupul actorului a fost depus la biserica „Sfantul Nicolae Dintr-o Zi”, situata pe Strada Academiei, peste drum de Teatrul Odeon. El nu a mai ajuns sa fie depus deloc in holul teatrului, cu toate ca directoarea institutiei a dat asigurari ca acest lucru se va intampla. Mai mult, in aceasta dimineata, pe usa teatrului a aparut un anunt care ii invita pe cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu lui Papaiani, sa mearga la biserica unde acesta a fost depus

acum doua zile.
Ieri, la intrarea in Teatrul Odeon nu era nici o referire la Sebastian Papaiani
Ieri, la intrarea in Teatrul Odeon nu era nici o referire la Sebastian Papaiani


Directorul Teatrului Odeon, actrita Dorina Lazar, a declarat in urma cu doua zile ca actorul va fi depus la teatru, insa nu va fi lasat acolo decat cateva ore, ea invocand „legile sanitare”. „Trupul neinsufletit, conform legilor sanitare, trebuie sa stea 24 de ore la morga, dupa care familia va comunica la ce biserica va fi depus si in ziua inmormantarii vor fi, ca si la Marin Moraru, ca si la Mircea Albulescu, doua-trei ore, expus in holul Teatrului Odeon, pentru ca lumea sa-si ia ramas bun de la el”, a declarat Dorina Lazar. Acest lucru nu s-a mai intamplat, insa.
In aceasta dimineata a aparut un anunt prin care oamenii erau trimisi la biserica
In aceasta dimineata a aparut un anunt prin care oamenii erau trimisi la biserica
In aceasta dimineata a aparut un anunt prin care oamenii erau trimisi la biserica
In aceasta dimineata a aparut un anunt prin care oamenii erau trimisi la biserica


Ieri, in fata Teatrului Odeon nu exista nici un indiciu ca un mare actor care a slujit
aceasta institutie s-a stins. Nici urma de afise sau macar un doliu care sa aminteasca de Sebastian Papaiani. O singura fotografie cu marele artist se afla undeva in spatele teatrului, pe partea dinspre Strada Academiei. Fotografia era pusa intr-un geam aflat la demisol, probabil in dreptul unei magazii sau a unei sali de repetitii. In plus, nu a existat un comunicat de presa sau macar un mesaj pe Facebook sau pe pagina oficiala prin care conducerea teatrului sa-si exprime regretul pentru trecerea in nefiinta a lui Papaiani.


Sebastian Papaiani se afla in conflict cu conducerea Teatrului Odeon, dupa ce, in urma cu 18 ani, el a fost scos la pensie fortat. „O directoare de la Teatrul Odeon si-a permis sa ma concedieze”, a spus la un moment dat Papaiani. „Am fost la Traian Basescu. Pe vremea aceea era primar. Mi-a dat un raspuns incredibil: „Pai, la mine veniti? Mergeti la sediul dumneavoastra”. Si i-am spus ca de acolo vin pentru ca cei de la Teatrul Odeon m-au dat afara. Institutia despre care vorbesc depindea de Primaria Bucuresti. Din acest lucru rezulta ca Traian Basescu era atotputernic. Pe atunci, asa ma iubea si ma aprecia pe mine Primaria Bucuresti”, spunea actorul. In 1998, directorul Teatrului Odeon era Alexandru Dabija, iar Dorina Lazar era director artistic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acuzatiile lui Papaiani au avut, se pare, si urmari. Florin Zamfirescu a declarat ca din anii '90, el nu a mai fost invitat pe scena de la Odeon. „In ultima perioada era foarte, foarte trist, aproape ca se rupsese de lume. In primul rand, pentru ca era bolnav. In al doilea rand, pentru ca se simtea uitat, lasat de izbeliste de teatru, care l-a scos la pensie prematur si nu l-a mai folosit.

Si asta nu s-a intamplat ieri, cand era bolnav, s-a intamplat in anii 1990. El a fost invitat la Teatrul Bulandra, unde avea un rol magistral in „Oblomov”, in regia lui Tocilescu. Numai teatrul lui nu l-a folosit, Teatrul Odeon nu a gasit de cuviinta sa-l foloseasca”, a spus Zamfirescu. In replica, Dorina Lazar a declarat ca in noiembrie, la aniversarea de 70 de ani a Teatrului Odeon, Papaiani urma sa fie printre primii invitati.
La biserica insa a fost pusa o poza imensa cu actorul
La biserica insa a fost pusa o poza imensa cu actorul


Florin Zamfirescu a trait pe propria piele o concediere „marca Dorina Lazar”. „Formula de concediere m-a jignit profund. Am fost chemat la casierie, pentru ultimul salariu si mi s-a comunicat printr-o simpla foaie ca nu mai fac parte din colectivul teatrului. Asa se pleaca din teatru”, a mai spus Zamfirescu.
Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon
Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon


„Nu prea mai am activitate, asa cum trebuia sa am, pentru ca am fost obstructionat, ca sa zic asa. M-au oprit din drumul meu pe care il aveam ca actor al Teatrului Odeon din 1970. Am fost obligat sa ma pensionez si apoi am umblat din teatru in teatru”, a mai spus Papaiani in urma cu cativa ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si