Situatie ingrijoratoare. Semnal de alarma tras de catre fostul ministru al Energiei din Romania - Ce se intampla cu tara noastra

Un fost ministru al Energiei face declaratii ingrijoratoare. Avem resurse, dar suntem invechiti tehnologic, iar asta ne face vulnerabili. De situatie, profita companiile straine, care ne vand gaze si curent electric la preturi mai mari. Exista riscul ca Romania sa nu mai fie independenta energetic!

Author: V.P. joi 09 noiembrie 2017 , 19:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

LUMINITA LUPULUI, DIRECTOR DESPRE PRETUL LA CURENT ELECTRIC:
"Pretul a escaldat in luna noiembrie a ajuns la un ptr de 720 de lei, pret nemaitalnit pana acum in iulie am avut 420 de lei"

Pare incredibil, dar chiar directorul operatorului pietei de energie electrica si gaze din Romania recunoaste ca situatia este ingrijoratoare.


Si nu este prima iarna in care se asteapta probleme cu energia electrica.  Fostul ministru al energiei, Andrei Gerea, ne dezvaluie ca in 2013 a trecut printr-un moment de panica.

"Romania a fost ca sa ma exprim la o sageata de curent de o pana generala. Ne-am ajutat cu sarbii, cu bulgarii"

Iar situatia ar putea deveni si mai rea.

GEREA, FOST MINISTRU AL ENERGIEI: "Alte probleme care intervin in sistem pot duce usor usor la pierderea acestei independente energetice castigate cu greu in 1990 si la aspecte nasol"

Nu am investit in sistemul energetic, desi avem combinate, care, inainte de 89, functionau la capacitate maxima.

"Sa le modernizam, sa investim pt ca pot produse si o energie mai ieftina daca se investeste in acest sens"

Acum tragem ponoasele. Platim preturi mai mari si la energia electrica si la gaze!

"Consumul depaseste cu mult capacitatea de reactie a sistemului asa ca este nevoie sa apeleze la piete externe unde iata pretul este mai mare"

Deocamdata facturile la gaze si curent electric sunt mai mari cu 6 procente pentru consumatorii casnici. Cei industriali, insa, se asteapta la tot ce mai rau pe timpul iernii.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si