
Un cetățean român din Finlanda care nu şi-a achitat taxele a fost vizitat de autorități: ,,Doi tipi, din ăia de vezi în Matrix"
Un român domiciliat în Finlanda i-a povestit prietenului său din România cum a decurs întâlnirea sa cu doi angajați ai Fiscului, după ce acesta a uitat să-și achite taxele.
Dan Popa a postat pe pagina sa de Facebook ce i-a povestit prietenul său care s-a mutat în Finlanda:
,,Un amic din Finlanda, mutat la o bancă de acolo în urmă cu ceva vreme și devenit între timp cetățean finlandez, îmi scrie marți seara:
Băi, fii atent cum e aici! Luna trecută am uitat să-mi achit niște taxe. M-am luat cu altele și am uitat pur și simplu, nah! Azi dimineață, a treia zi după termenul limită de plată (de care efectiv uitasem), o mașină neagră oprește în fața casei (după cum știi, eu lucrez de acasă de peste un an). Coboară doi tipi, sună la ușă. Frate, din ăia din care vezi în Matrix.
ANAF lupta cu investitorii în criptomonede. Budișteanu: Trebuie să fim mulțumiți că procentul este mic
„Conceptul de taxarea are o problema fundamentală: globalizarea și anume firmele sau persoanele bogate pot angaja experți fiscali plătindu-i cu sute de mii de dolari ca să le găsească cele mai propice condiții pentru a-și înființa firmele în paradisuri fiscale în care să plătească taxe foarte mici. Astfel, taxarea, ca sistem economic, se găsește într-o problemă majoră din punctul meu de vedere.
Cel mai probabil o să avem anumite reforme fundamentale la nivel internațional în următorii 20-30 de ani, referitor la taxarea cetățenilor de către ANAF. Cetățeni români trebuie să respecte legile și orice venit încasat este impozitat. Trebuie să fim mulțumiți că procentul este mic, comparativ cu alte țări. Puteau totuși să plafoneze venitul total la o suma de genul 10.000 RON, pentru a putea da posibilitatea ca oameni să învețe și să înceapă o afacere", a declarat Ionuț Budișteanu pentru publicația DC News.
Citeste si: Traian Băsescu: Ce urmărește cu adevărat Vladimir Putin
Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.
Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.
Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.