Update: Sâmbătă, 11 mai au apărut noi vești despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Acesta s-ar simți bine și chiar s-ar fi ridicat la marginea patului, așadar progrese mari, informează Antena 3 CNN.

Și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut câteva precizări în acest sens.

"Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie "Foişor", el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare.

Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti", a transmis acesta.

Luni, ar urma actorul să înceapă recuperările.

Update:  Starea de sănătate a lui Florin Piersic este una bună! Medicii sunt mulțumiți de cum a decurs operația și au transmis că infecția chiar s-a ameliorat.

„În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72h”, se arată în comunicatul spitalului unde este internat Florin Piersic, informează News.ro.

Update: Florin Piersic ar fi fost operat cu succes joi, 9 mai! După mai multe consultări, chirurgii au luat această decizie de a-i îndepărta marelui actor proteza de la genunchi, care era de altfel și sursa infecției, relatează Antena 3 CNN.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

”În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecționiști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost  extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, au transmis specialiștii într-un comunicat de presă.

Actorul s-ar putea să fie din nou supus unei intervenții, după ce starea lui se va îmbunătății. Acestuia îi va fi pusă o proteză normală.

Florin Piersic ar fi în stare gravă! Acesta este la terapie intensivă, iar medicii ar fi spus că actorul ar avea momente în care nu este conștient, informează Antena 3 CNN.

Anunțul de ultimul moment al medicilor în privința marelui actor

Momentan, medicii de la Spitalul Foișor așteaptă rezultatul analizelor, astfel încât să ia o decizie în privința unei noi intervenții la genunchi. Acesta are mai multe afecțiuni, așadar specialiștii se consultă în privința situației date.

”În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București.

La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 de ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică. Vom reveni cu detalii atunci când vom avea mai multe informații ”, au transmis reprezentanții unităţii medicale, într-un comunicat de presă.

Florin Piersic terapie intensivă

El este Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Cine este asistentul veterinar găsit mort în mașină? Bogdan ar fi suferit o decepție în dragoste

Cât de riscantă este o nouă intervenție?

Un medic anestezist a vorbit despre riscul unei anestezii, dar și despre ce presupune îndepărtarea protezei de la genunchi.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului- radioimpuls.ro

”Problema, din păcate este dominată de septicemie, stare aseptică și instabilitatea hemodinamică. Deci inima nu își poate îndeplini corespunzător obligația. Ca atare suntem într-o situație critică. Proteza ar trebui îndepărtată cu riscuri. Eu de exemplu, dacă aș avea o proteză de genunchi aș vrea să fiu tratat la spitalul Foișor, s-a mers la cei mai buni. Din păcate, evoluția unui septicemii nu este liniară ”, a explicat doctorul Nicolae Bacalbașa pentru sursa menționată mai sus.

Florin Piersic stare inconștientă

Imagine cu Florin Piersic pe scenă.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citește și: Florin Piersic, infectat de la o perfuzie. Medicul Adrian Marinescu a explicat cât de periculoasă este bacteria cu care se luptă actorul

Tot el a spus că specialiștii se află în fața unei decizii dificile, deoarece nu există nicio certitudine în momentul de față. Inima actorului ar fi uzată din cauza intervenției pe care a suferit-o chiar în ziua de Paște, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, așadar fiecare pas trebuie să fie foarte bine cântărit de medici.

Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital

Maestrul Florin Piersic a ținut să transmită gânduri bune pentru toţi admiratorii și de asemenea le-a dat asigurări că "este pe mâini bune", potrivit Observator.

Miercuri, medicii din Cluj au spus, într-o conferință de presă, că actorul a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si