VIDEO - Cutremurător! Mărturii din iadul de la Piatra Neamț

"În secția arsă și plină de cearșafuri albe, am început pat cu pat să-mi caut mama" povestește, cutremurător, o asistentă medicală din iadul de la Piatra Neamț.

Iulian Ciurea, luni 16 noiembrie 2020 , 19:23

Deocamdată, zece suflete am plătit tribut unui sistem incapabil să ne apere. Părinți, bunici, frați și surori pentru care semenii lor au aprins candele, în semn de durere si revoltă.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu o putere de sacrificiu aproape dumnezeiască, Tatiana Gavril aduna la pieptul ei copii orfani, pe care îi călăuzea cu blândețea și înțelepciunea de mamă, pe făgașul cel bun al vieții. Pentru sufletele abandonate, mama Tatiana își transformase casa, în așezământ și cu mâinile neobosite, trudea să le ofere celor mici încrederea că viața nu e doar nedreaptă. Raiul pentru care s-a luptat atât s-a năruit la câteva zile după ce s-a internat la Piatra Neamț:

Zece bolnavi s-au stins în mod cutremurător în iadul din secția ATI de la Piatra Neamț

Cu doar câteva ore înainte să izbucnească focul, Felicia - asistentă medicală la același spital - i-a stat alături și își amintește, tulburată, că mama ei părea aproape vindecată. Boala nu-i mai apăsa atât de tare pieptul dar era neputincioasă. Când flăcările au izbucnit, mama Tatiana s-a luptat să coboare din pat și aproape că reușise însă fumul înecăcios i-a adus moartea. 

„M-am echipat în combinezon și am fugit pe secția de ATI. Secția era arsă, totul era negru, apă pe jos. M-am uitat în jur și am văzut paturi acoperite cu cearșafuri albe pe care zăceau cadavrele. Am început să caut în fiecare pat și în cele din urmă am găsit și cadavrul mamei mele. Am înțeles că a fost conștientă, după poziția pe care o avea a vrut să se dea jos din pat”, spune fata femeii.

Cât a fost în viață, femeia a adus pe lume 6 copii și era bunică pentru 14 nepoți pe care i-a crescut laolaltă, alături de soț. Rămas văduv când încă mai aveau destule de făcut, bărbatul nu mai are lacrimi să-și plângă soția.
„De când am ieșit la pensie de 7 ani, a fost trup și suflet aici, prezentă. Voia ca tuturor copiilor să le fie bine, să aibă de toate, să le dea de toate. Să se simtă ca o mamă și a iubit-o ca pe o mamă. Atâtea generații care au trecut pe aici și toți sunt oameni. Era o femeie care nu știa ce e odihna”, spune soțul ei. „Dumnezeu ne-a dat cel mai frumos înger să ne fie mamă, aici, pe pământ și acum a luat-o acasă”, spune fiul ei.
Fotografiile în care mama Tatiana zâmbește dovedesc că-n mijlocul copiilor era fericită. În urma celei pe care mulți o descriu ca pe-o icoană, alți 21 de copii au rămas orfani pentru a doua oară. Chiar dacă sunt la vârste fragede, mulți au înțeles că moartea Tatianei Gavril nu trebuie să fie în zadar.

Oamenii care și-au găsit sfârșitul cutremurător în iadul medical românesc

Deocamdată, zece suflete am plătit tribut unui sistem incapabil să ne apere. Părinți, bunici, frați și surori pentru care semenii lor au aprins candele, în semn de durere si revoltă.
„Omului a ajuns sa ii fie frică de spital! Sunt recunoscatoare ca nu fac parte din sistemul asta, m-as simti partasa la un genocid. M-as simti partasa sistemului astuia caruia nu ii mai pasa de om!
Pacat de sufletele astea care... nu aveau vina. Au venit sa se vindece si pleaca in patru scanduri”, spun oamenii,.
Printre cei care nu meritau un astfel de sfârșit, se află și Clement Irimia. Pe bietul om îl așteptau acasă cele 3 fiice, nepoții - 9 la număr, cei 16 strănepoți și un stră-strănepot. În ultimele clipe de viață, a dus o luptă cumplită:
„Era constient si eu sunt sigura ca si ceilalti care erau constienti, in momentul durerii alora insuportabile de la arsuri, le-au simtit! Toti oamenii aia au murit de vii! 05.56 + 06.43 Perna lui e arsa, e ars capul, deci daca cineva facea cel mai mic gest de lua un stingator, sa faca ceva, poate ca astazi nu am fi plans”, spune fiica omului.

Oricâtă suferință am îndura, trecutul nu-l putem schimba, dar stă în puterea noastră să construim un viitor mai sigur. Un pas ar fi, spun rudele îndoliate, să fie pedepsiți vinovații - de la cel mic, la cel mai înalt în funcție.

 

 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si