În minutele urmatoare, Alina Laufer va arăta rețeta unui preparat delicios și ușor de pregătit, numai bun pentru o masă în familie. Urmează rubrica de gatit!

Să crești mare- rețetă de merdenele

Astăzi o să facem un preparat îndrăgit de toată lumea, pe care de multe ori nu îl apreciem la adevărata valoare și anume merdenele.

Citește și: VIDEO- Rubrica ,,Să crești mare'', cu Alina Laufer. Rețetă de ouă umplute, pentru masa de Paște

O să facem merdenele în casă sănătoase, cu ingrediente controlate. O să pun o foaie de acesta de silicon, pentru că este foarte bună, nu se mai lipește aluatul de blatul de lucru.

Punem făina aproximativ o linguriță de sare, am aici apa. Apa să fie călduță, pune puțin oțet, știu că oțetul face foaia mai fragedă, adăugăm apa în mijloc când devine groasă și nu mai putem amesteca cu furculița.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Începem și frământăm. După ce am încorporat toată făina, îl punem pe masa de lucru și îl frământăm aproximativ zece minute măcar.

Dacă se lipește prea tare, mai adăugăm făină. Aluatul este gata, l-am lăsat să se odihnească puțin. Ne ungem puțin mâinile, ca să nu se lipească, îl împărțim în doisprezece, o să formăm biluțe pe care le lăsăm puțin să se odihnească.

Acum ne întoarcem din nou la prima biluță luată și o întindem.

Dacă ați întins foaia, cum trebuie ea trebuie să se întindă foarte bine, în acest moment luăm untul, dăm din belșug și o împăturim.

După ce am creat acest pachețel, îl lăsăm să se odihnească. Puteți să-l puneți și la frigider aproximativ o oră.

Pentru compoziția de merdenea o să punem brânza. Nu știu dacă știți de ce se numește merdenea, pentru că folosim merdeneaua la întins sau făcălețul se mai spune.

Să punem brânza de vaci, două albușuri și câteva linguri de griș și luăm prima foaie pe care o mai întindem încă o dată.

Luăm compoziția, punem în mijloc, merdenelele noastre sunt gata. Le dăm puțin cu galbenuș și le băgăm în cuptorul preîncălzit la două sute de grade celsius, pentru aproximativ jumătate de oră. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: