Violeta Alexandru: 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic. Oamenii au şi primit banii în cont

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că s-au depus 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic, iar o parte dintr cei care au făcut solicitări au şi primit banii.

Author: G.B. miercuri 15 aprilie 2020 , 18:50

Violeta Alexandru: 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”O primă parte din cei care ne-au adresat solicitări, au şi primit banii în cont, atât beneficiarii sumelor gesionate de Agenţiile Jpentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cât şi cei care au depus cererile la AJOFM-uri.

Solicitări la nivelul zilei de astăzi pe tot cuprinsul ţării la toate agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă sunt puţin peste 550.000, practic 562.000. E vorba despre cererile depuse într-adevăr de companii pentru salariaţii cărora le-au suspendat temporar contractele de muncă, adică i-au înscris în şomaj tehnic”, a declarat Violeta Alexandru, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acesteia, primele plăţi din rezervele instituţiilor au fost făcute şi se aşteaptă rectificarea bugetară.

Violeta Alexandru: 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic. Oamenii au şi primit banii în cont

Violeta Alexandru: 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic

”Aşteptăm rectificarea bugetară, toate documentele sunt la zi, procesate, verificate, comunicat cu beneficiarii pentru că am întâmpinat o serie de probleme în setul de date

pe care l-au pus la dispoziţie. Atât angajaţii AJOFM-urilor, cât şi cei ai AJPIS-urilor au comunicat activ în această perioadă cu toţi solicitanţii, au remediat acolo unde era de remediat, au completat şi suntem pregătiţi. Ce ne lipseşte în acest moment este rectificarea bugetară pentru a opera toate plăţile celor care ne-au adresat solicitări şi care au trecut prin verificare”, a mai spus alexandru.

Citeste si: Kefirul ar putea să ne protejeze de coronavirus. Iată cum îl poți prepara la tine acasă!

Citeste si: Numărul persoanelor din Centrul "Sfântul Ilie" din Galaţi care au murit în urma infectării cu coronavirus a ajuns la 9

Citeste si: Mihai Onicas a iesit din competitia Survivor Romania

Ministrul Muncii a precizat că, la Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, sunt în total de 74.000 de solicitări.

”E vorba despre persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, alţi profesionişti în sensul codului civil. Şi aici din rezervele AJPIS-urilor şi cu o muncă titanică pentru că este o activitate cu totul nouă pentru colegii…şi pentru cei de la AJOFM, dar mai cu seamă pentru cei de la AJPIS-uri şi cu o comunicare asiduă cu beneficiarii s-au făcut deja primele plăţi, documentele sunt procesate, aşteptăm rectificarea pentru a putea face un volum consistent pentru că ele sunt pregătite, toate actele sunt pregătite pentru a da drumul la plăţile suplimentare”, a mai spus Alexandru.

Citeste si: Medicul Vasi Radulescu este revoltat: "Virusului nu-i pasa nici de icoana, nici de Dumnezeu"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si