Zacusca de fructe. Un deliciu pentru toamna. Gospodinele din Banat te invata sa o prepari

Vine toamna, iar gospodinele harnice nu-şi mai văd capul.. de treabă. În Banat, bucătăresele pun la borcan mere, pere, gutui şi piersici. Nu pentru compot sau gem, ci pentru... zacuscă de fructe. ##VIDEO20472##

sâmbătă 27 august 2016 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Vine toamna, iar gospodinele harnice nu-şi mai văd capul.. de treabă. În Banat, bucătăresele pun la borcan mere, pere, gutui şi piersici. Nu pentru compot sau gem, ci pentru... zacuscă de fructe.
Pe langa marmelada si alte bunatati dulci ca mierea, bucataresele au reinventat reteta clasica de zacusca. In loc de vinete, ciuperci, rosii si ceapa au pus la borcan poame rumene, proaspat culese.
"Am facut zacusca clasica, acum facem din fructe. Pere, mere, piersici. La urma punem ardei, sare, piper si putin zahar"
Alegeti pere mari, bine coapte si mere dulci-acrisoare. Fructele se fierb separat, iar in amestec trebuie sa adaugati foarte putin zahar.
"Incepem sa punem fructele. Le-am lasat cu coaja ca sa-si poarte vitaminele si le macinam si le punem la fiert. Dam drumul si le macinam"
Am pus fructele la fiert, le lasam sa fiarba pana scade. Aici am pus ardeii cu putin ulei. 10.07
Caliti ardeii rosii in putin ulei, apoi adaugati piureul de fructe. Asezonati cu sare si piper dupa gust si lasati amestecul sa scada la foc mic. Dupa doua ore, va puteti lauda cu zacusca neobisuita.
Zascusca noastra e gata. O sa o punem in borcane. E foarte sanatoasa, nu are ceapa, nu are nimic. E foarte buna pentru organismul omului, are tot felul de fructe.
Zacusca este mai usor digerabila decat cea cu vinete si ceapa si este tolerata de gurmanzii cu probleme hepatice, spun specialistii. Puteti sa o mancati pe paine, ca pe zacusca clasica. Si va dam un pont: potriveste de minune ca sos pentru fripturi.

Pe langa marmelada si alte bunatati dulci ca mierea, bucataresele au reinventat reteta clasica de zacusca. In loc de vinete, ciuperci, rosii si ceapa au pus la borcan poame rumene, proaspat culese.

"Am facut zacusca clasica, acum facem din fructe. Pere, mere, piersici. La urma punem ardei, sare, piper si putin zahar"
Alegeti pere mari, bine coapte si mere dulci-acrisoare. Fructele se fierb separat, iar in amestec trebuie sa adaugati foarte putin zahar.


"Incepem sa punem fructele. Le-am lasat cu coaja ca sa-si poarte vitaminele si le macinam si le punem la fiert. Dam drumul si le macinam"

Am pus fructele la fiert, le lasam sa fiarba pana scade. Aici am pus ardeii cu putin ulei.

Caliti ardeii rosii in putin ulei, apoi adaugati piureul de fructe. Asezonati cu sare si piper dupa gust si lasati amestecul sa scada la foc mic. Dupa doua ore, va puteti lauda cu zacusca neobisuita.

Zascusca noastra e gata. O sa o punem in borcane. E foarte sanatoasa, nu are ceapa, nu are nimic. E foarte buna pentru organismul omului, are tot felul de fructe.



Zacusca este mai usor digerabila decat cea cu vinete si ceapa si este tolerata de gurmanzii cu probleme hepatice, spun specialistii. Puteti sa o mancati pe paine, ca pe zacusca clasica. Si va dam un pont: potriveste de minune ca sos pentru fripturi.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si