Sorin Urziceanu a ajuns pana la urma dupa gratii pentru ca in urma cu 6 ani i-a vandut Madalinei Manole substanta Furadan, prin intermediul unei prietene a artistei. Initial, timisoreanul fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare si un termen de supraveghere de inca 2 ani, insa in 2013, acesta a ajuns iar in atentia autoritatilor pentru un caz de trafic de persoane. Mai precis, fostul taximetrist a fost prins de vamesii de la Turnu (jud.

Arad), incercand sa scoata doi irakieni din tara. Urziceanu ar fi incasat cate 200 de euro pentru a tranzita Romania si a intra in Ungaria.
Taximetristul Sorin Urziceanu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare
Taximetristul Sorin Urziceanu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare

A urmat un nou proces, incheiat printr-o sentinta definitiva in 2015, conform careia barbatul urma sa execute 2 ani de inchisoare. Cum noua infractiune a avut loc in perioada termenului de supraveghere, lui Urziceanu i s-au adaugat inca 3 ani la pedeapsa, acesta urmand sa ispaseasca un total de 5 ani in spatele gratiilor.

Luna trecuta, insa, Sorin Urziceanu a venit cu o cerere-surpriza pe masa judecatorilor. Acesta le-a cerut magistratilor sa-i permita sa sesizeze Curtea constitutionala a Romaniei cu o exceptie de neconstitutionalitate a unei ordonante date in 1995 de guvernul Vacaroiu. Aceasta se refera chiar la „fabricarea, comercializarea si utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, daunatorilor si buruienilor din agricultura si sivlicultura”. Adica exact Furadan, o substanta folosita ca insecticid si pe care Madalina Manole o solicitase sub pretextul ca o va folosi in gradina! Timisoreanul a invocat neconstitutionalitatea acestei ordonante tocmai pentru a putea depune o contestatie la

executare. Mai precis: fara aceasta ordonanta, vanzarea Furadanului nu ar mai fi fost ilegala, iar prima lui condamnare nu ar mai fi avut nici un suport legal. Judecatorii i-au respins solicitarea, insa timisoreanul a facut apel.
Furadanul este interzis in Romania
Furadanul este interzis in Romania

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Ordonanta nr 4 din 20 ianuarie 1995 specifica clar faptul ca insecticidele care se vand pe teritoriul Romaniei trebuie sa fie omologate de Comisia de Omologare a Produselor de Uz Fitosanitar, ca trebuie incluse in Codexul produselor de uz fitosanitar, publicat in Monitorul Oficial, dar si ca persoanele fizice nu au voie sa vanda astfel de produse.

In 2010, Berta Slav a cumparat de la Sorin Urziceanu o cutie de Furadan, dupa ce l-a gasit pe acesta printr-un anunt la mica publicitate. Substanta toxica nu era la vremea respectiva (si nu este nici azi) omologata in Romania.

Mesajul trimis de Madalina Manole prietenei sale, prin care ii cerea Furadan
Mesajul trimis de Madalina Manole prietenei sale, prin care ii cerea Furadan

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si