6 tipuri noi de coronavirus! Descoperirea care ar putea schimbă tot

Un studiu realizat pe liliecii din Myanmar a dus la descoperirea a şase noi coronavirusuri.

K.B., marți 14 aprilie 2020 , 09:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Studiul arată că virusurile au fost descoperite între 2016 şi 2018, dar nu se crede că ar avea legătură cu SARS-CoV-2, sindromul respirator acut sever (SARS) sau sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), scrie The New York Post.

Citeste si: Abia eliberat din închisoare, Sorin Ovidiu Vântu, propunere șocantă pentru România: ”Ofer Guvernului României o donație de 250 de milioane de euro”

”Pandemiile virale ne amintesc cât de strâns legată este sănătatea umană de cea a vieţii sălbatice şi a mediului înconjurător", a declarat autorul principal al studiului şi fostul medic veterinar Marc Valitutto. ”La nivel mondial, oamenii interacţionează cu viaţa sălbatică cu o frecvenţă din ce în ce mai mare, deci cu cât înţelegem mai multe despre aceste virusuri la animale – ce anume le face să sufere mutaţii şi să se răspândească la alte specii - cu atât mai bine putem reduce potenţialul lor pandemic", a continuat acesta.

Citeste si: Coronavirus - 14.967 de decese în Franţa de la începutul epidemiei

Cercetătorii au colectat peste 750 de probe de salivă şi materii fecale de la 464 de lilieci din 11 specii diferite. Potrivit LiveScience, celor şase coronavirusuri li s-au dat noi denumiri: PREDICT-CoV-90 (găsit Scotophilus heathii), PREDICT-CoV-47 şi PREDICT-CoV-82 (găsit în Chaerephon plicatus) şi PREDICT-CoV-92, -93 şi -96, care au fost găsite în Hipposideros larvatus.

Citeste si: Buzău: Un bărbat aflat într-un centru de carantină după ce a venit din Anglia, confirmat cu coronavirus

Se crede că „mii de coronavirusuri - dintre care multe încă nu au fost descoperite - sunt prezente în lilieci", au mai spus autorii studiului.

„Multe coronavirusuri nu prezintă un risc pentru oameni, dar atunci când identificăm aceste boli la animale, la sursă, avem o oportunitate valoroasă de a investiga o potenţială ameninţare", a adăugat Suzan Murray, unul dintre coautorii studiului.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si