A costat 1 milion de euro si este considerata una dintre cele mai frumoase case din Romania

O casa triunghiulara construita la marginea unei paduri este considerata una dintre cele mai frumoase locuinte din Romania. Forma sa a fost influentata decisiv de decizia proprietarului de a proteja natura cu orice pret.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe luni 21 noiembrie 2016 , 15:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Casa triunghiulara „3T”, ridicata în Alba Iulia si proiectata de arhitectul Sorin Magda, surprinde prin originalitatea formei sale. Proiectul a castigat locul doi la ”Bienala de Arhitectura”, concurs desfasurat la Cluj-Napoca, la categoria „arhitectura locuintei”.
Casa a fost construita la marginea orasului Alba Iulia pe un teren cu stejari, amplasat în imediata apropiere a padurii de pe dealul Mamut.
Tocmai faptul ca pe acest teren existau stejari si proprietarul a dorit sa-i pastreze a determinat forma actuala a locuintei, relateaza alba24.ro.
„Existau doi stejari în zona în care urma sa fie construita si ideea a fost sa facem casa ca sa ne încadram exact între stejari. Atunci i-am propus o varianta de casa triunghiulara, care si pentru noi a fost ceva inedit. Am facut un pic de compromis între arhitectura si partea practica, multe camere au iesit triunghiulare si a fost mai greu de mobilat, dar compromisul pana la urma s-a dovedit a fi castigator”, afirma arhitectul Sorin Magda.
Casa are o suprafata desfasurata de 395 metri patrati. La parter se afla spatiile de zi cu o zona de living care are o priveliste deosebita asupra orasului.
La etaj sunt dormitoarele. „Este o casa aproape pasiva. Nu am încercat sa o certificam, poate ar fi si asta o varianta, mai ales ca are trei fatade iar caldura se scurge cel mai mult în dreptul fatadelor. Minimalizand suprafata exterioara s-ar putea sa ne apropiem de o casa pasiva”, precizeaza Sorin Magda. Conceptul de casa pasiva defineste constructia care are nevoie de un necesar minim de energie pentru a fi încalzita.
Este un proiect la care viseaza fiecare arhitect. Si la mobilierul interior am mers cu ultimele materiale în domeniu. Beneficiarul nu s-a grabit. A înteles ca e nevoie de timp ca sa se realizeze toate. Pentru curtea interioara am vrut sa propunem o amenajare peisagisica, dar pana la urma am ramas la varianta cu gazon pe întreaga suprafata”, a mai spus arhitectul din Alba Iulia. Locuinta a fost finalizata în 2015, dupa sase ani de la momentul obtinerii autorizatiei de construire. Apartine unui om de afaceri din Alba Iulia care a cheltuit circa 1 milion de euro pentru întregul proiect.

Casa triunghiulara „3T”, ridicata în Alba Iulia si proiectata de arhitectul Sorin Magda, surprinde prin originalitatea formei sale. Proiectul a castigat locul doi la ”Bienala de Arhitectura”, concurs desfasurat la Cluj-Napoca, la categoria „arhitectura locuintei”.Casa a fost construita la marginea orasului Alba Iulia pe un teren cu stejari, amplasat în imediata apropiere a padurii de pe dealul Mamut.

Tocmai faptul ca pe acest teren existau stejari si proprietarul a dorit sa-i pastreze a determinat forma actuala a locuintei, relateaza alba24.ro. „Existau doi stejari în zona în care urma sa fie construita si ideea a fost sa facem casa ca sa ne încadram exact între stejari. Atunci i-am propus o varianta de casa triunghiulara, care si pentru noi a fost ceva inedit. Am facut un pic de compromis între arhitectura si partea practica, multe camere au iesit triunghiulare si a fost mai greu de mobilat, dar compromisul pana la urma s-a dovedit a fi castigator”, afirma arhitectul Sorin Magda.

Citeste si: Mihaela și Robert au avut prima escapadă romantică. Cum a decurs prima lor întâlnire în afara casei:”Aș merge oriunde cu tine”- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni- wowbiz.ro

Casa are o suprafata desfasurata de 395 metri patrati. La parter se afla spatiile de zi cu o zona de living care are o priveliste deosebita asupra orasului. La etaj sunt dormitoarele. „Este o casa aproape pasiva. Nu am încercat sa o certificam, poate ar fi si asta o varianta, mai ales ca are trei fatade iar caldura se scurge cel mai mult în dreptul fatadelor. Minimalizand suprafata exterioara s-ar putea sa ne apropiem de o casa pasiva”, precizeaza Sorin Magda. Conceptul de casa pasiva defineste constructia care are nevoie de un necesar minim de energie pentru a fi încalzita.

"Este un proiect la care viseaza fiecare arhitect. Si la mobilierul interior am mers cu ultimele materiale în domeniu. Beneficiarul nu s-a grabit. A înteles ca e nevoie de timp ca sa se realizeze toate. Pentru curtea interioara am vrut sa propunem o amenajare peisagisica, dar pana la urma am ramas la varianta cu gazon pe întreaga suprafata”, a mai spus arhitectul din Alba Iulia.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Locuinta a fost finalizata în 2015, dupa sase ani de la momentul obtinerii autorizatiei de construire. Apartine unui om de afaceri din Alba Iulia care a cheltuit circa 1 milion de euro pentru întregul proiect.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si