”Compania Naţională ,,Poşta Română” a început sâmbătă, 27 aprilie, distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte.

Citește și: Când intră pensiile pe card în luna mai 2024. Anunț de la Guvern: "Acest gest contează mult înainte de Sărbătorile creștinești"

"Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp”, a anunţat Poşta Română.

"Toţi românii vor primi pensiile înainte de Paște"

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a arătat că prin hotărârea de guvern adoptată joi se pot declanșa în luna aprilie procedurile, astfel încât să poată fi virate pensiile înainte de Paște.

"Estimările noastre sunt că atât Poşta Română, cât şi instituţiile bancare se vor încadra în graficul pe care l-am agreat, situație în care toţi românii vor primi pensiile înainte de Paște", a spus ministrul Muncii.

Poșta Română a început plata în avans a pensiilor pe luna mai

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, a fost virată către Compania Naţională ,,Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898

mii lei din bugetul de stat, precizează autoritățile.

"Pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi", a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale ”Poşta Română”.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9,3 miliarde lei.

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9,3 miliarde lei.

[Sursa foto: PixaBay]

Acesta a transmis că pensionari vor avea pensiile cât mai devreme, "ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi”.

Aproximativ 14.000 de angajaţi sunt implicaţi în distribuirea de pensii, din care 10.000 sunt poştaşi.

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9,3 miliarde lei.

Când ajung pensiile pe luna mai acasă la pensionari

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice a precizat că 2 mai este ziua în care se vor livra majoritatea pensiilor. 

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

"Lucrurile sunt foarte clare. Avem o convenție încheiată cu compania națională Poșta Română. Ziua de 2 mai este zi lucrătoare la factorii poștali, deci pe data de 2 mai se distribuie din pensii, iar apoi continuă graficul de distribuție a pensiilor, până pe data de 15 mai, cum este specificat foarte clar în convenția încheiată cu compania națională Poșta Română.

"Pe data de 2 mai, factorii vor încerca să achite cât mai multe pensii, atât cele de pe 2 cât și 3 cât și 4. Deci nu se pune problema ca pensiile să întârzie, nu există așa ceva”, a mai spus șeful Casei Naționale de Pensii Publice. 

Ziua în care pensia intră pe card

Data la care pensionarii vor primi pensiile pe contul bancar este de 2-3 mai, în loc de 12 mai, data existentă în convenţiile Ministerului Muncii cu insituțiile bancare, a precizat ministrul Bucura-Oprescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si