Profesorul care a intrat în comă și a povestit la trezire că a călătorit în timp, cu aproape 2.000 de ani în viitor, a început să scrie un jurnal cu cronologia detaliată a secolelor următoare, potrivit Daily Star.

Citește și: ”Făcea orice ca să te vadă zâmbind”. O mamă și-a luat viața, după ce cu câteva luni înainte și-a pierdut copilul

Profesorul de elvețian Paul Amadeus Dienach a suferit toată viața de o sănătate precară, iar în 1921 a intrat într-o comă care a durat un an întreg.

Paul Amadeus Dienach și-a revenit în cele din urmă, dar s-a trezit cu amintirea că a trăit viața unui alt bărbat în acele 12 luni.

Nimeni nu l-a crezut când a povestit că se încarnase în corpul unui bărbat care trăia în anul 3906.

Ce a scris Paul Amadeus Dienach în jurnalul său

Paul Amadeus Dienach

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce a scris Paul Amadeus Dienach în jurnalul său

Într-un jurnal, care nu a fost niciodată destinat publicării, Paul Amadeus Dienach a scris despre colonizarea planetei Marte, despre un război nuclear devastator și despre stabilirea unui guvern mondial care a inaugurat o nouă epocă de aur pentru umanitate.

Toate aceste idei neobișnuite pentru un om care a trăit imediat după Primul Război Mondial sunt privite cu interes în zilele noastre.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Dienach a predat jurnalul studentului său preferat, George Papachatzis, mai târziu profesor de drept și rector al Universității Panteion din Grecia.

„Pe măsură ce Papahatzis a început să traducă notele, a dat peste conținut neașteptat. Jurnalul

a fost publicat mai târziu sub titlul: "Cronici din viitor", carte tradusă în zeci de limbi.

Jurnal intim sau roman SF?

„Paginile conțineau pasaje detaliate care discutau despre un conflict nuclear, despre potențiala colonizare a lui Marte, despre ideea unui guvern global și despre tehnologii futuriste, cum ar fi vehicule zburătoare, afișaje holografice și chiar contactul cu ființe extraterestre", se arată în sursa citată.

Inițial, Papahatzis a respins aceste revelații ca fiind o simplă ficțiune științifico-fantastică. Cu toate acestea, pe măsură ce a adâncit textul, și-a dat treptat seama că ceea ce el crezuse inițial a fi povești fictive erau, de fapt, notații din jurnalul lui Dienach.

Printre lucrările publicate de Papahatzis se numără și presupusul jurnal al lui Paul Amadeus Dienach, inițial în 1973 și mai târziu în 1979, sub titlul "Valea Trandafirilor".

Cum s-a trezit profesorul într-un spital din viitor

Dienach a susținut că, după ce a intrat în comă, s-a trezit într-un spital necunoscut. Dezorientat, a încercat să-i întrebe pe medici ce se întâmplă, dar nu a reușit să le înțeleagă răspunsurile.

În cele din urmă, cineva și-a dat seama că vorbea germană și i-a spus că el este de fapt un celebru profesor de fizică pe nume Andreas Noram și că a avut un accident grav.

Dienach s-a uitat într-o oglindă, a văzut o față necunoscută și a intrat în panică. „Sceptic și neîncrezător, Dienach s-a uitat pe fereastră pentru a vedea un peisaj suprarealist cu zgârie-nori care se înălțau în nori și vehicule futuriste care se învârteau și sfidau gravitația”, a explicat podcastul Cosmos Lab.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

A început să se întrebe dacă murise și acesta era raiul. În același timp, medicii l-au tratat ca pe un fizician rănit și au acceptat afirmațiile sale că a leșinat în 1921 ca fiind simptome ale rănii sale la cap.

Potrivit podcastului, în zilele următoare „a devenit suficient de puternic pentru a se plimba”. Povestea a continuat: „El a descris viu împrejurimile sale, vorbind despre pereții din cristal care îi ofereau o vedere largă asupra peisajului. A observat, de asemenea, obiecte din metal cald, strălucitor, moale și colorat”.

Noapte de noapte, Dienach a citit texte istorice din viitorul îndepărtat, ajutat de un dispozitiv asemănător unei tablete iPad.

„S-a cufundat în minunile viitorului, absorbind cu foame cunoștințele printr-un dispozitiv remarcabil numit Reagan Schwager. Acest dispozitiv... a iluminat întunericul cu imaginile sale tridimensionale strălucitoare, însoțite de sunete și narațiuni captivante”.

Când în cele din urmă s-a trezit din visul său ciudat, Dienach a notat lucrurile pe care și le-a putut aminti...


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si