Aceasta sarbatoare subliniaza menirea pe care Mama Mantuitorului Iisus Hristos  a avut-o asupra crestinilor. Numele acestui praznic aduna laolalta multe minuni realizate la un parau situat langa Constantinopol. Potrivit acestei sarbatori, Leon cel Mare cu putin timp inainte de a ajunge pe tronul de imparat, se plimba intr-o padure de langa Constantinopol, loc unde a intalnit un barbat orb care l-a rugat sa ii ofere apa si sa il duca in cetate.

Leon a acceptat, insa a cautat un izvor fara izbanda. Vazand intentia sa, Fecioara Maria i-a soptit:" Nu este nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape! Patrunde, Leone, mai adanc in aceasta padure si luand mainile apa tulbure potoleste setea orbului si apoi unge cu ea ochii lui cei Inunecati."

 

Leon a procedat asa cum i-a soptit vocea, iar dupa ce a ajuns imparat, a construit langa acel izvor d eunde i-a dat orbului sa bea apa, o biserica. Legende, intamplari sua povestiri sunt multe si variate. De altfel, mai tarziu, istoria povesteste ca Imparatul Justinian care suferea de o boala crunta, a baut din apele acestui izvor si s-a vindecat. De altfel, de-a lungul timpului, apa acestui parau a vindecat multe afectiuni, boli sau rani, credinciosii care merg la Istanbul inchinandu-se acestui izvor, dar si bisericii aflata in apropierea lui.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro


Obiceiurile la romani de Izvorul Tamaduirii

In sfanta zi de sarbatoare, exista tineri care fac juramantul juvenil. Mai exact, dupa finalul acestui legamant, tinerii isi jurau pana la moarte sa isi fie alaturi unii de ceilalti, asemenea fratilor sau surorilor, nu se casatoreau cu" fartatele" sau" suratele"

si se aparau reciproc pana la sacrificiul suprem.

 

Schitul Crucea de leac

Exista in Baragan, Schitul Crucea de leac din satul Coslogeni, devenit loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi. Acest loc si-a acstigat reputatia datorita unei cruci de piatra despre care pelerinii spun ca face minuni. Imediat dupa oficierea slujbei, are loc sfintirea apei (aghiasma mica) la fantana din curtea acestui lacas de cult. Se spune ca aceasta apa sfintita te ajuta sa te feresti de boala sau de afectiune. La noi in tara, acest loc a devenit cunoscut atat dupa ce a fost adusa in Romania Icoana facatoare de Minuni a Maicii Domnului in 1958, cat si pentru izvorul tamaduitor.

Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape! Pătrunde, Leone, mai adânc în această pădure şi luând cu mâinile apa tulbure potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi".

Citeste mai mult: adev.ro/o6qdkb

Abonează-te pe


TAGURI
Life
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si