Avertismentul guvernatorului Bancii Nationale a Austriei, referitor la legea darii in plata: "E nevoie de stabilitate"

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei, Ewald Nowotny, aflat in Romania, a avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, despre legea darii in plata.

sâmbătă 21 mai 2016 , 12:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei a avertizat Romania asupra efectelor legii darii in plata si a precizat ca investitorii trebuie sa se bucure de stabilitate juridica si politica pentru a demara proiecte intr-o tara straina.

Aici avem o discuţie internaţională în legătură cu riscurile politice şi riscuri în ceea ce priveşte sistemul juridic. Cred că este foarte important ca investitorii să fie siguri că statul de drept există, că aveţi o anumită stabilitate a elementelor de bază pentru mediul de afaceri. E clar, dacă privim din perspectiva băncii centrale, că avansul creditării, dinamica creditelor sunt legate de siguranţa juridică şi de elementele de stabilitate (...) şi de funcţionare ale sistemului juridic, deoarece fiecare credit e, într-o anumită măsură, un pariu pentru viitor. Trebuie să reduceţi aceste riscuri şi cred că este în puterea fiecărei ţări să decidă în ce măsură băncile îşi pot îndeplini funcţia de creditare şi de susţinere a economiei”, a declarat oficialul austriac.

Austriecii sunt principalii investitori in sistemul bancar din România. Băncile cu capital austriac au o expunere de 23% în Europa Centrală şi de Est, fiind urmată de Italia, cu 18%, a amintit Nowotny într-o prezentare susţinută la BNR.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si