Când vin ninsorile în România. Ce ne așteaptă după cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 53 de ani

Un director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a explicat cum ne va afecta vortexul polar și când vor veni ninsorile în țară, după cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 53 de ani.

Author: R.B. vineri 25 octombrie 2019 , 08:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, temperaturile ridicate favorizează aducerea vortexului polar înspre regiunile sudice.

”Luna octombrie de la început şi până în prezent înregistrează o abatere termică pozitivă de 2.3 grade faţă de normalul climatologic al unei luni octombrie în ţara noastră, situându-se, într-adevăr, pe locul 2, după luna octombrie a anului 1966, cu o abatere termică pozitiva de 3.8

grade. Pe parcursul acestei săptămâni rămânem pe o vreme în general frumoasă, chiar deosebit de caldă”, a explicat Florinela Georgescu, director executiv la ANM, citată de România TV.

Citeste si: Prognoza meteo: Ne așteaptă o iarnă grea!

Georgescu avertizează că acest lucru determină aducerea aerului foarte rece şi, de acum înainte, nu este exclus ca în România să avem episoade cu ninsoare.

Citeste si: Urmează cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Anunțul ȘOC al meteorologilor

”Masele de aer cald pot uneori avansa foarte mult spre poli de unde pot să împingă aerul foarte rece mult inspre regiunile sudice. Aceste oscillaţii aduc acel vortex polar de care vorbim cu toţii în fiecare iarnă.

Vorbim despre aerul foarte rece care este favorizat să avanseze mult înspre regiunile sudice ale continentelor. Este posibil oricând de acum să avem episoade cu ninsoare, dar episoade care să nu însemne neapărat venirea şi aşternerea definitivă a iernii la noi în ţară. Mai putem avea şi perioade cu vreme bună”, a precizat declarat Florinela Georgescu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si